Evenimentul Zilei > Politica > CJ Constanța vrea 8 milioane de euro de la Nicușor Constantinescu
CJ Constanța vrea 8 milioane de euro de la Nicușor Constantinescu

CJ Constanța vrea 8 milioane de euro de la Nicușor Constantinescu

Consilierii județului Constanța au aprobat un proiect de hotărâre inițiat de președintele CJ Horia Țuțuianu prin care și-au dat acceptul să se constituie parte civilă pentru recuperarea unei sume de peste 32 milioane de lei, prejudiciu care ar fi fost creat de fostul președinte Nicușor Constantinescu într-un dosar de corupție în care a fost condamnat, în primă instanță, la 15 ani de închisoare.

 La sfârșitul lunii iulie, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Nicușor Constantinescu la 15 ani inchisoare în dosarul "perdelelor forestiere" pentru care fostul președinte al CJ Constanța a fost judecat, alături de alte 15 persoane, pentru abuz în serviciu. Banii au fost alocați dar perdelele forestiere nu s-au concretizat.

 Un alt dosar pentru care CJ Constanța va trebui să se constituie parte civilă vizează recuperarea a alte 8 milioane de euro, prejudiciu creat, conform DNA, de Nicușor Constantinescu și fostul lui consilier Cristian Zgabercea, actual producător general al TVR, prin finanțarea  ilegală a unor asociații sportive și fundații culturale.

Nicușor Constantinescu este încarcerat la penitenciarul Poarta Albă unde ispășește o condamnare la 5 ani închisoare în dosarul subfinanțării Centrulu Militar Zonal. El mai este judecat în alte cinci dosare pentru care așteaptă pronunțarea definitivă.