Evenimentul Zilei > Politica > CJ Constanţa, condus de noua alianţă PSD-PMP-ALDE
CJ Constanţa, condus de noua alianţă PSD-PMP-ALDE

CJ Constanţa, condus de noua alianţă PSD-PMP-ALDE

Noul preşedinte al CJ Constanţa este Horia Ţuţuianu, de la PSD, secondat de vicepreşedinţii Claudiu Palaz de la PMP şi Daniel Learciu de la ALDE. Consilierii judeţeni PNL au rămas astfel fără nicio funcţie, lovitura venind de la PMP care a preferat să creeze „majoritatea” cu PSD.

Consiliul Judeţean Constanţa s-a constituit în prezenţa prefecului Adrian Nicolaescu. Deşi cei 15 liberali au avut propriile propuneri pentru conducerea CJ Constanţa, au pierdut în faţa noii majorităţi de 22 de consilieri judeţeni PSD-PMP şi ALDE. Noul preşedinte al CJ Constanţa, Horia Ţuţuianu,simplu membru al PSD, manager la o firmă privată din Constanţa şi preşedintele CA Neptun-Olimp,  îşi propune să schimbe imaginea instituţiei care până acum a fost asociată cu Nicuşor Constantinescu.

“Horia Ţuţuianu are experienţă bogată ca manager. Este apreciat la SIF Transilvania, un economist bun, un om tânăr, cu o ţinută morală corectă, numele lui nu este legat de scandaluri de nici un fel, de dosare penale, toate acestea l-au recomandat”, a declarat preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Felix Stroe, prezent la depunerea jurământului consilierilor judeţeni. El a negat cu vehemenţă că în Consiliul Local Municipal şi în Consiliul Judeţean Constanţa ar mai fi „urmasi ai echipei Mazăre Constantinescu”, deşi în cele două structuri mai sunt consilieri “crescuţi” de fostul primar şi de fostul şef al CJ Constanţa.

În altă ordine de idei, liderul PSD Constanţa, Felix Stroe, nu crede în fuziune PNL-UNPR. “Îmi vine greu să cred că o asemenea fuziune  că se va efectua. Iar dacă se va efectua, înseamnă că de fapt ea a funcţionat în permanenţă. Nu se poate naşte, aşa, peste noapte. Înseamnă că vine din timp, în urmă cu cel puţin de la alegerile prezidenţiale încoace” a spus Stroe pentru EVZ. El crede în opoziţii puternice însă dacă şi partidul lui Mircea Geoană va fi cooptat de PNL, “e un semn de îngrijorare pentru PSD, înseamnă că vom avea  un adversar politic foarte  puternic în campania pentru alegerile generale”.