Evenimentul Zilei > Politica > Carmen Dan și demisia din MAI! Detalii-bombă de ultimă oră. Breaking news
Carmen Dan și demisia din MAI! Detalii-bombă de ultimă oră. Breaking news

Carmen Dan și demisia din MAI! Detalii-bombă de ultimă oră. Breaking news

Jurnalistul Victor Ciutacu a anunțat că, în urma unei discuții cu ministrul Carmen Dan, aceasta i-a spus că nu va demisiona indiferent de cine îi va cere să facă asta.

Victor Ciutacu a anunţat, în direct la România TV, că a discutat cu cei doi miniştri pe care Klaus Iohannis îi vrea afară din Guvern: Carmen Dan și Teodor Meleșcanu.

„Am numai veşti proaste pentru domnul preşedinte Iohannis şi pentru doamna Dăncilă.”, a declarat Victor Ciutacu.

„Carmen Dan nu demisionează sub nicio formă iar domnul Meleşcanu a reconfirmat faptul că domnia sa nu a fost numit de către domnul preşedinte Iohannis, a fost propuse de ALDE, votat de Parlamentul României ca ministru şi nici domnia sa nu simte nevoia să facă plăcerea nici a domnului Iohannis, nici a doamnei Dăncilă. Deci Carmen Dan a anunţat public prin intermediul meu, într-o declaraţie acordată în exclusivitate România TV, că nu stă în genunchi nici ea nici partidul în faţa domnului preşedinte Iohannis şi că nu intenţionează să-şi dea demisia.”, a declarat Victor Ciutacu.

Teodor Meleșcanu a declarat că nu își dă demisia, iar vinovatul pentru cozile formate în diaspora este președintele Klaus Iohannis pentru că nu ar fi anunțat din timp că referendumul va fi organizat în același timp cu alegerile europarlamentare.

„Nu Iohannis m-a făcut ministru. Avem lucruri mai importante de rezolvat. Trebuie să avem și o bază pentru a cere demiterea cuiva. Nu-mi dau demisia. Vinovat de voturile în străinătate este președintele Iohannis, care la două săptămâni după ce am decis care sunt secțiile de votare, a anunțat că vrea referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. Având referendumul băgat peste votul europarlamentarelor, a crescut timpul votului de la 2-3 minute la 6-7 minute. Trebuia să anunțe mai din timp când vrea să organizeze referendumul. Secțiile de votare au fost făcute în baza analizelor și solicitărilor consulatelor și ambasadelor. Cererile făcute au fost aprobate. Noi am desfășurat niște anchete.

Vă asigur că rezultatul anchetelor va fi foarte repede adus la cunoștința tuturor.”, a declarat Teodor Meleșcanu.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut Vioricăi Dăncilă demiterea imediată a ministrului de Interne și a ministrului de Externe.

„Numărătoarea se apropie de sfârșit. Avem confirmate date care sunt foarte bune. Este un rezultat extraordinar de bun care readuce România în normalitatea europeană. Este un foarte mare succes pe care îl aveți. Cu toate aceste vești bune, pozitive, din țară și din străinătate, nu trebuie să trecem cu vederea problemele grave care au apărut în timpul votării. Am avut două alegeri. Am avut probleme și în țară: foarte mulți români s-au revoltat că au trebuit să stea la coadă. Se vede că întreaga organizare a fost gândită pentru inhibarea votului, nicidecum pentru încurajarea votului.