Marcel Ciolacu nu e de acord cu amânarea rotativei guvernamentale pentru toamnă: „Este exclus. Astfel nu mai facem rotativă”

Marcel Ciolacu nu e de acord cu amânarea rotativei guvernamentale pentru toamnă: „Este exclus. Astfel nu mai facem rotativă” Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Marcel Ciolacu a vorbit, luni, despre o posibilă amânare a rotativei de guvernare pentru această toamnă, după ce mai multe surse guvernamentale au declarat că este posibil acest lucru. Liderul PSD spune că un astfel de scenariu este exclus și că se va respecta ce s-a stabilit inițial.

Update:

Marcel Ciolacu exclude orice posibilitate de a amâna rotativa guvernamentală pentru această toamnă, menționând că ar putea fi o procedură care se poate termina chiar mai devreme decât era stabilit, adică luna mai a acestui an. Întrebat dacă se va amâna rotativa, liderul PSD a răspuns:

Este exclus, altfel nu mai facem rotativă. Nu suntem nici la talcioc, nu e nici tocmeală. Eu am avut discuția aceasta cu domnul prim-ministru, să avem o abordare responsabilă asupra funcționării Guvernului”, a menționat Ciolacu. El a mai adăugat că există o temă falsă ce se tot vehiculează, cum că președintele Klaus Iohannis nu o să-l numească premier.

Ne puteți urmări și pe Google News

Știre inițială:

În luna mai a acestui an urmează să aibă loc, conform acordului semnat la formarea coaliției de guvernare, rotativa guvernamentală, urmând ca Marcel Ciolacu să devină noul premier al României. Însă, în funcție de situația de moment, totul ar putea lua o altă direcție

Deși s-a stabilit ca din mai Marcel Ciolacu să preia funcție de premier, lucrurile s-ar putea să se schimbe pe parcurs, având în vedere situația internațională instabilă, generată de conflictul din Ucraina. Așadar, surse politice susțin că războiul generat de Rusia, ce este așteptat să intre într-o nouă fază, poate schimba toate planurile Guvernului, stabile prin acordul de coaliție.

Nicolae Ciucă ar putea să rămână în Guvern

Dat fiind contextul războiului din Ucraina, Nicolae Ciucă ar putea să rămână în Guvern. El ar urma să devină vicepremier și ministru al Apărării. Înainte de agravarea conflictului din Ucraina, se susținea că Nicolae Ciucă va prelua funcția de președinte al Senatului, ocupată în prezent de senatorul PNL, Alina Gheorghiu, însă interimar.

De asemenea, sursele susțin că războiul din Ucraina ar putea duce la amânarea rotativei guvernamentale, programată în mai, pentru toamna acestui an. O astfel de decizie ar putea fi luată pentru a evita nebunia inerentă din cadrul Guvernului, în timpul schimbării de putere.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au admis public că termenul prevăzut în protocolul de guvernare este unul orientativ și totul s-ar putea schimba, în funcție de cerințele de moment, potrivit știripesurse.ro.

Marcel Ciolacu spune că rotația guvernamentală va avea loc până în 1 iunie

Rotația guvernamentală va avea loc până la 1 iunie, spune liderul PSD Marcel Ciolacu, care a menționat că totul se va întâmpla fără a deranja funcționarea guvernului. Tot până atunci vor fi aleși noii preşedinţi ai Senatului şi ai Camerei Deputaţilor.

„Nu am zis o zi – 25 mai (privind rotaţia premierilor – n.r.). Este posibil poate şi mai devreme şi mai târziu în funcţie de a nu deranja totuşi funcţionarea atât a Guvernului, cât şi a Parlamentului. Vom alege şi la Senat şi la Camera Deputaţilor pentru preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei, cât şi alegerea noului Guvern, lucruri care am dori, dintr-un respect pentru români să le facem într-un termen foarte scurt atât cât e minimul prevăzut de Constituţie.

În maxim o săptămână se va încheia tot acest ciclu. Este posibil ca până la 1 iunie să avem totul desfăşurat”, a explicat Marcel Ciolacu,