Marcel Ciolacu anunță că e prieten la cataramă cu Nicolae Ciucă: „Vorbim foarte des la telefon”

Marcel Ciolacu anunță că e prieten la cataramă cu Nicolae Ciucă: „Vorbim foarte des la telefon” Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

În ciuda disputelor permanente din coaliția de guvernare, dintre PSD și PNL, Marcel Ciolacu susține că are o relație bună cu omologul său Nicolae Ciucă. Cei doi rămân buni tovarăși, departe de gălăgia pe care o provoacă colegii lor atunci când ajung la scandal. Se sună reciproc și se văd de câteva ori pe săptămână ca să se consulte cu privire la deciziile ce urmează să fie adoptate.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că relația dintre el și premierul Nicolae Ciucă, liderul PSD, este foarte bună. Iar acest lucru îl face să nu se îndoiască de faptul că rotativa guvernamentală va avea loc, conform acordului inițial.

Marcel Ciolacu a spus că este momentul ca doi lideri politici din România să arate că sunt capabili să-și respecte angajamentele pe care și le-au asumat în coaliție. În acest context, Marcel Ciolacu a declarat că se vede cu premierul Nicolae Ciucă de câteva ori pe săptămână și vorbesc foarte des la telefon, ca doi prieteni buni.

„Mă văd periodic cu primul-ministru Nicolae Ciucă. Avem cel puţin două, de trei pe săptămână şi vorbim foarte des la telefon. Iarăşi o premieră în politica românească, poate şi de aici, anumiţi colegi atât din PSD, cât şi din PNL suspicionează că fac nişte decizii fără să anunţăm. Nu luăm nicio decizie. Încercăm să ne coordonăm activitatea executivă şi legislativă, lucru care nu s-a întâmplat niciodată între doi lideri ai celor mai mari partide din România”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marcel Ciolacu crede în rotativa guvernamentală

Liderul PSD s-a arătat convins că rotativa guvernamentală va avea loc și a spus că niciodată nu s-a pus problema, între el și premierul liberal ca acest lucru să nu se mai întâmple.

„Niciodată nu a existat între mine şi domnul Nicolae Ciucă o discuţie că această rotaţie nu va avea loc. Dimpotrivă, discuţia a fost una cu oameni cu stat că, în sfârşit, a venit vremea în România ca doi lideri politici să respecte acordurile pe care le-au semnat. Şi veţi vedea că aşa va fi. Din punctul meu de vedere va fi o rotaţie rapidă, într-un termen foarte scurt. Avem această datorie faţă de români”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Mai mult liderul PSD este de părere că lumea s-a săturat de scandaluri politice, deși scena publică este periodic ocupată de câte o dispută între partenerii din PSD șiPNL. Ultima dispută are loc în aceste zile, când cei doi parteneri se acuză reciproc pentru scăpările din actul normativ care salvează OMV de la plata taxei pe solidaritate.

„Cred că toată lumea s-a săturat de scandaluri politice, nu pui nimic în farfurie cu scandalul politic decât stai şi te uiţi mai des la televizor să vezi ce se întâmplă. Dar lumea e sătulă de această abordare din partea politicienilor. Lucru pe care îl ştiu şi eu şi domnul Nicolae Ciucă. Lucrurile vor fi mult mai simple decât încercăm să le speculăm”, a mai spus Marcel Ciolacu, în ciuda evidențelor, conform Prima News.