Cîțu a dezvăluit de ce i-a fost teamă cel mai tare în timpul pandemiei

Cîțu a dezvăluit de ce i-a fost teamă cel mai tare în timpul pandemiei

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu susține că în această perioadă s-a temut mai mult de pentru stabilitatea și capacitatea de finanțare a țării decât de noul coronavirus.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat că singura sa îngrijorare în toată această perioadă a fost pentru situaţia finanţelor publice, iar frica pentru stabilitatea şi capacitatea de finanţare a ţării a fost mai mare decât cea de o eventuală îmbolnăvire de Covid-19.

„Nu prea am avut timp să mă gândesc la asta (frica de Covid-19 n.r.), singura îngrijorare a mea era ce se întâmplă în situaţia aceasta cu finanţele publice. Eu am respectat toate condiţiile, dar mai mult frica nu a fost pentru mine, pentru că am fost atât de concentrat din februarie de când am văzut că se întâmplă ceva, şi mă gândeam la cum o să ieşim”, a declarat Florin Cîțu, într-un interviu la Digi24.

Ministrul Finanțelor a precizat că atunci din cauza multitudinii de probleme cu care s-a confruntat, în această perioadă de pandemie, nu a mai avut timp să se gândească și la sănătatea sa.

„Când ai atât de multe probleme, la tine te gândeşti ultimul. Să ştiţi că mie îmi era mai frica în februarie şi în martie pentru deficit, stabilitate, capacitatea de finanţare. Da, îmi era mai frică decât de Covid”, a precizat Florin Cîţu, întrebat dacă îi era mai frică de deficit decât de Covid-19.

În același context, Florin Cîțu a recunoscut pensiile nu vor fi majorate cu 40%, așa cum prevede legea promovată de PSD  și a precizat că, cel mai probabil, pensionarii vor trebui să se mulțumească doar cu o creștere de 10%. El a motivat că există în acest moment în jur de un milion de oameni aflați în șomaj, iar numeroase companii trebuie să se împrumute ca să supraviețuiască.

De asemenea, ministrul a menționat că nici alocațiile pentru copii nu vor fi majorate, așa cum prevede legea aprobată în Parlament, deoarece costurile ar fi de aproximativ 6 miliarde de lei, într-o perioadă în care economia este în criză.