Evenimentul Zilei > Actualitate > Ciorogârla iese din carantină. Decizii de ultim moment luate de CJSU Ilfov
Ciorogârla iese din carantină. Decizii de ultim moment luate de CJSU Ilfov

Ciorogârla iese din carantină. Decizii de ultim moment luate de CJSU Ilfov

Ciorogârla devine prima localitate din jurul Capitalei care iese din carantină. Care este situația Covid-19 acum?

Au scăpat deja de carantină! Care este acum situația?

Ciorogârla iese din carantină, joi seară, urmând să i se aplice măsurile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov dispuse pentru localităţile necarantinate cu o rată de infectare de peste 3 cazuri la mie, printre care se numără interzicerea activităţii cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, conform unui comunicat al Prefecturii.

CJSU Ilfov a adoptat, în şedinţa de joi, o hotărâre conform căreia, având în vedere că în Ciorogârla rata de incidenţă cumulată a cazurilor de Coronavirus în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori, respectiv 4,45 la mia de locuitori, după încetarea aplicabilităţii măsurii de carantină zonală începând de joi, ora 20:00, timp de 14 zile, se vor pune în aplicare prevederile Hotărârii CJSU nr. 52 din 23 noiembrie.

Ca urmare, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă.

De asemenea, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Sunt interzise activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiați în domeniul jocurilor de noroc, precum şi organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Pe 23 noiembrie, CJSU Ilfov a dispus aceste măsuri pentru localităţile ilfovene ce nu sunt carantinate, având în vedere că incidenţa COVID-19 la mia de locuitori era de 8,13 în judeţ.

Ce restricții au fost adoptate în Carantină?

Printre măsurile de restricție impuse de carantina zonală se numărau și: limitarea circulației pe timpul zilei și al nopții, închiderea teraselor, închiderea sălilor de jocuri de noroc, limitarea la 16 a numărului maxim de participanți la ceremonii religioase private, interzicerea organizării de evenimente în spații închise sau deschise, circulație spre și din zona carantinată pe baza de declarație de proprie răspundere, se arată în comunicatul de presă emis de Instituția Prefectului.