Dacian Cioloș, ianuarie 2019, la Radio Guerilla despre relația cu Virgil Ardelean.

”Suntem ceva rude, e de origine din Pericei și dînsul, dar dînsul a ocupat responsabilități într-o instituție democratică, controlată de guvern, de parlament…”.
Întrebat ce grad exact de rudenie are cu generalul Ardelean, fostul premier a răspuns: ”Cred că de gradul trei". A mai adăugat că este un "nepot de unchi".

Dacian Cioloș, aprilie 2019, la Realitatea TV despre relația cu Virgil Ardelean.

Denise Rifai: Legătura cu domnul Virgil Ardelean?
Dacian Cioloș: Ce legătură?
Denise Rifai: Sunteți nepotul domnului Virgil Ardelean?
Dacian Cioloș: Nu sunt nici un nepot. Suntem din același sat.

Virgil Ardelean, poreclit „Vulpea” (n. 1 august 1950, Pericei, județul Sălaj) este un chestor român de poliție, care a îndeplinit funcția de șef al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI) din cadrul Ministerului Administrației și Internelor (1998-2007).

Despre sora sa, Dacian Cioloș a declarat că ”lucrează la DGIPI la Sălaj, se ocupă – dacă am reţinut bine – de administrarea documentelor clasificate din instituţiile subordonate MAI, adică de verificarea modului în care instituţiile subordonate MAI respectă legislaţia în privinţa păstrării documentelor clasificate”.

Este extrem de ciudat modul în care a explicat fostul prim-ministru relația cu legendarul șef al serviciului de informații al Ministerului de Interne, cum a sărit de la o relație de rudenie, la una de vecinătate, dând frâu liber speculațiilor pe această temă.

"Nu am nici o legătură cu George Soroş şi nici cu Ardelean zis Vulpea, nu suntem rude, nu ne-am întâlnit niciodată în viaţă, nu cunosc această persoană" – Dacian Cioloș, citat din emisiunea Jocurile de Putere.