Evenimentul Zilei > Politica > CIOLOȘ își RENEGĂ trecutul extremist. Reacție incredibilă a fostului premier. Breaking news în politică
CIOLOȘ își RENEGĂ trecutul extremist. Reacție incredibilă a fostului premier. Breaking news în politică

CIOLOȘ își RENEGĂ trecutul extremist. Reacție incredibilă a fostului premier. Breaking news în politică

După mai bine de o săptămână de la dezvăluirile Gazetei de Cluj, Dacian Cioloș vorbește pentru prima dată despre implicarea lui în PUNR și Junimea Uniunea Vatra Românească.

Într-un interviu acordat PressOne, Cioloș neagă public pentru a doua oară faptul că a fost președinte al PUNR Tineret sau că a cotizat la partid, insinuând faptul că documentele prezentate nu ar fi reale și că semnătura lui nu apare pe aceste documente.

„Gazeta de Cluj a demonstrat, cu documente, că pe vremea studenției, începând cu anul 1990 Dacian Cioloș a fost vicepreședintele Junimii Uniunea Vatra Românească și mai târziu, președintele organizației de tineret a Partidului Unității Naționale Române, o organizație politică ce făcea parte din structura PUNR.

În primă faza, Dacian Cioloș a susținut sus și tare pentru Gazeta de Cluj că nu a fost membru în PUNR ți nici în Junimea Uniunea Vatra Românească, însă a admis că a cochetat cu Junimea Uniunea Vatra Românească, dar că activitățile sale ”s-au rezumat la participarea la conferințe și evenimente culturale organizate de această fundație împreună cu alte organizații de tineret și studențești”

Ei bine, această declarație a lui Dacian este contrazisă inclusiv de o hotărâre judecătorească care arată că Dacian Cioloș a fost președintele comisiei de cenzori în anul 1990, ca mai apoi să ajungă vicepreședintele organizației”, scrie Gazetadecluj.

Recent, într-un interviu acordat PressOne, Dacian Cioloș admite că a fost membru în organizația de tineret a Uniunii Vatra Românească: ”În Junimea Vatra Românească − da, am fost membru, așa cum au fost mulți studenți”.