Fostul premier a declarat, miercuri, la Suceava, că Alianţa 2020 USR-PLUS are cea mai bună listă de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, judecând din punct de vedere al competențelor.

„La noi, la USR-PLUS, şi nu doar capul de listă, ci toată lista, dacă vă uitaţi noi avem câţiva foşti miniştri pe listă, avem oameni care cunosc foarte bine instituţiile europene şi situaţia din România. (…) Eu cred că, în condiţiile date, niciun alt partid sau alianţă n-o să fie în măsură să propună o listă mai bună decât o propunem noi, dacă e s-o luăm strict din punct de vedere al competenţelor celor de pe listă.”, a declarat Cioloş.

Mai mult decât atât, el a precizat că i-a propus Ralucăi Prună, fost ministru al Justiţiei, să se înscrie în partid şi să candideze la europarlamentare, dar aceasta a refuzat, informează DCNews.

„Raluca Prună, din păcate, n-a fost membră de partid nici până acum. (…) Nu merge pe sentimente. (…) Te angajezi politic sau nu te angajezi politic. Una e să stai pe margine şi să comentezi şi să te retragi sau nu, fără să fi intrat în partid, şi alta e să vii să intri în partid. Eu am invitat-o în partid, i-am propus chiar să candideze la alegerile europarlamentare. Probabil că dacă ar fi fost în partid situaţia stătea altfel'.”, a completat Dacian Cioloș.

Această declarație a apărut în contextul în care Raluca Prună a declarat că vrea să rupă legăturile cu PLUS din cauza declarației Oanei Maria Bogdan, cea care a adus în discuție interzicerea proprietății private. Fostul Ministru al Justiției a fost revoltat de faptul că partidul a avut o reacție târzie și fără substanță pe marginea declarației care a îngrijorat românii.