Evenimentul Zilei > Politica > Cioloș, despre Cumințenia Pământului: ”Dacă Parlamentul NU adoptă OUG, pregătim un HG de RESTITUIRE a donațiilor”
Cioloș, despre Cumințenia Pământului: ”Dacă Parlamentul NU adoptă OUG, pregătim un HG de RESTITUIRE a donațiilor”

Cioloș, despre Cumințenia Pământului: ”Dacă Parlamentul NU adoptă OUG, pregătim un HG de RESTITUIRE a donațiilor”

Premierul Dacian Cioloş a declarat, duminică, la Digi24, că există în continuare intenţia de a achiziţiona "Cuminţenia Pământului", dar dacă Parlamentul nu va adopta OUG pe această temă, Executivul pregăteşte o hotărâre de guvern care să prevadă restituirea donaţiilor. 

"Intenţia este în continuare să o achiziţionăm (Cuminţenia Pământului – n.r). Eu cred că este un lucru bun ca statul român să o achiziţioneze. Nu vreau să fac din Brâncuşi un agent electoral pentru nimeni şi îmi pare rău că este speculat acest subiect, de asta nu am comunicat prea mult", a spus Cioloş. 

El a arătat că Ordonanţa de urgenţă, cu amendamentul care creează baza legală de cumpărare a operei de artă, se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor şi aşteaptă votul din Parlament pentru a demara achiziţionarea, având în vedere că există buget pentru a o plăti, din fondul de rezervă. 

"Ordonanţa adoptată de Guvern prevede acest lucru, astfel încât cetăţenii să-şi retragă donaţia. Nu am demarat încă acest proces, este în pregătire şi o hotărâre de guvern care să prevadă mecanismul de restituire. Înainte de a decide exact mecanismul, cred că este bine să vedem dacă se cumpără Cuminţenia Pământului sau nu", a mai arătat Cioloş, citat de Agerpres.