Evenimentul Zilei > Politica > Cioloș „dă din casă”. Cea mai mare amenințare la adresa alianței USR-PLUS. Cum poate pierde Barna locul de la Cotroceni
Cioloș „dă din casă”. Cea mai mare amenințare la adresa alianței USR-PLUS. Cum poate pierde Barna locul de la Cotroceni

Cioloș „dă din casă”. Cea mai mare amenințare la adresa alianței USR-PLUS. Cum poate pierde Barna locul de la Cotroceni

Fostul premier al României, actualmente lider PLUS, Dacian Cioloş, este de părere că principala ameninţare a alianţei USR-PLUS la alegerile prezidenţiale o reprezintă indiferenţa românilor. Cioloş a ținut să își critice adversarii politici, pe Gabriela Firea și Viorica Dăncilă, actualii poli de putere din PSD.

„Indiferenţa oamenilor ne-ar pune cea mai mare problemă. Nu m-am uitat şi nu mă interesează ce strategie are doamna Dăncilă sau doamna Firea, cred că au dovedit deja ce pot. Nu asta e problema pentru noi, ci pe noi ne interesează cum îi incurajăm pe români să iasă la vot. Cel mai mare inamic al nostru e indiferenţa oamenilor sau deziluzia”, a afirmat Dacian Coloş, vineri seară, la Digi 24.

Acesta a mai declarat că mesajele electorale ale alianței USR-PLUS se vor axa pe ce vrea alianţa să facă, nu pe atacuri la persoană.

„Noi vom începe să vorbim încă din vara acestui an despre ce vrem să facem la locale şi la parlamentare, pentru că noi vedem aceste alegeri integrate. Un preşedinte singur, oricât de bun ar fi, nu poate să facă mare lucru dacă nu are majoritate parlamentară. Un guvern, dacă nu are parteneri la nivel local, degeaba distribuie banii în dreapta şi în stânga, pentru că proiectele nu se fac, proiectele se fac la nivel local”, a spus Cioloş.

„PSD-ul se duce pe pantă în jos, se îndreaptă, încet-încet, spre istorie. Acest partid s-a construit pe clientelism. Ei au urmărit să aibă acces la guvernare ca să poată canaliza fonduri de la bugetul de stat către baronatele locale. Au dezvoltat o metodă despre cum să canalizeze banii către buzunarele clienţilor de partid. Ăsta nu e un partid politic care să vină cu o viziune şi care să vrea bunăstarea românilor, aşa că nu e de mirare ce se întâmplă acuma, pentru că românii se trezesc”, a mai afirmat Dacian Cioloş.

„Nu mai există un electorat al unui partid sau altul, există oameni care aşteaptă o viziune de la oamenii politici, nu doar promisiuni”, a mai spus Dacian Cioloş.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: