Evenimentul Zilei > Politica > Cioloş a discutat cu liderii companiei Premium Aerotec despre planurile de dezvoltare de la Ghimbav
Cioloş a discutat cu liderii companiei Premium Aerotec despre planurile de dezvoltare de la Ghimbav

Cioloş a discutat cu liderii companiei Premium Aerotec despre planurile de dezvoltare de la Ghimbav

Premierul Dacian Cioloş, aflat ieri în vizită oficială în Germania, a discutat cu reprezentanţii conducerii Premium Aerotec despre planurile pentru fabrica de producţie şi asamblare de componente Airbus de la Ghimbav, şeful Executivului primind asigurări că investiţiile vor fi dezvoltate.

 "Fiecare avion comercial nou are incorporate componente produse de Premium Aerotec la Braşov. Este o investiţie pe care conducerea companiei m-a asigurat, astăzi, ca o va dezvolta în interesul mutual comun", a spus premierul Dacian Cioloş, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de Mediafax.

Compania aeronautică germană Premium Aerotec este unul dintre principalii investitori străini din industria aeronautică, prezenţi în România încă din anul 2010, potrivit sursei citate. Compania şi-a extins activitatea şi capacitatea de producţie în ultimii ani, doar în 2015, Premium Aerotec a investit 15 milioane de euro pentru extinderea suprafeţei de producţie şi modernizarea echipamentelor, creând astfel 200 de noi locuri de muncă şi prognozând, pentru anul în curs, o creştere a cifrei de afaceri de 10%.

Din delegaţia guvernamentală condusă de Dacian Cioloş au făcut parte şi Paul Gheorghiu, directorul de cabinet al prim-ministrului, Manuel Costescu, secretar de stat, Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului şi Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: