”Noi avem o singură lipsă, un deputat cu o boală incurabilă într-o fază avansată.” a spus Marcel Ciolacu, în emisiunea ”Subiectiv” cu Răzvan Dumitrescu, de la Antena 3.  Totuși, Ciolacu susține că și acel parlamentar va încerca să fie prezent. Liderul Partidului Social Democrat a punctat că se bucură de susținerea AUR și a grupului minorităților. Totuși, mai sunt necesare peste 20 de voturi, chiar și cu această susținere.

”Ne mai trebuie voturi din zona actualei Puteri” a spus Marcel Ciolacu, el fiind de părere că sunt multe nemulțumiri în Partidul Național Liberal față de actuala guvernare.

Care va fi miza lui Orban în jocul politic?

Mai mult, președintele PSD transmite un semnal către susținătorii lui Ludovic Orban din PNL, în contextul Congresului de la sfârșitul lunii septembrie. El spune că ”poate Orban va face un act eroic și ne scapă de Guvernul Cîțu”.

În PNL situația este tensionată, mai ales după veștile-fulger care au venit din Franța. 

Întrebarea în jurul lui Orban survine după cascada de evenimente petrecute chiar duminică.  Situația a culminat cu mesajul fără echivoc al lui Ludovic  Orban către Florin Cîțu. 

Marcel Ciolacu a recunoscut și discuții cu parlamentari ai Puterii: ”Am avut astfel de discuții și vom vedea marți ce se va întâmpla. Cred că vor face o presiune fantastică să nu participe la vot, să plece din sală după ce se constată cvorumul.”

”Este pentru prima oară când, la șase luni de la alegerile parlamentare, se vorbește despre șansa ca o moțiune de cenzură să treacă” a susținut Marcel Ciolacu, care a spus, totuși, anterior, că vede 50% șanse.

Majoritatea necesară pentru a trece moțiunea de cenzură este de 234 de voturi. Pentru a trece moțiunea, dacă ar fi prezenți toți susținătorii anunțați de Marcel Ciolacu, respectiv PSD, AUR și minorități, ar mai fi necesare 22 de voturi din tabăra Puterii.