Ciocolată de casă cu alune și nuci. Rețeta perfectă pentru a încânta pe oricine

Ciocolată de casă cu alune și nuci. Rețeta perfectă pentru a încânta pe oricineCiocolată de casă. Sursa foto: Freepik

România. Dacă ai poftă de ciocolată de casă, este timpul să renunți la varianta din comerț. Poți prepara acest desert acasă cu mare ușurință, iar în plus, este și foarte sănătos.

Nu sunt necesare decât câteva ingrediente, iar prepararea se face în maximum zece minute, fără prea mult efort.

Rețetă de ciocolată de casă

Ingrediente

  • 100 g de unt cu 82% grăsime
  • 100-110 ml apă
  • 150 g zahăr
  • 350 g lapte praf
  • 40 g cacao
  • o lingură de extract de vanilie
  • nuci, alune de pădure, stafide.
Ciocolată

Ciocolată. Sursa foto: Freepik

Mod de preparare

Se începe prin încălzirea apei, zahărului și untului până când amestecul ajunge să fiarbă și zahărul se dizolvă complet, ceea ce durează aproximativ cinci-șapte minute.

Odată ce lichidul începe să fiarbă, se oprește focul, se adaugă extractul de vanilie și se lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei.

Este posibil ca untul să se solidifice la suprafață. De aceea, este recomandat să se amestece din când în când pentru a-l reincorpora uniform în lichid.

Între timp, se cerne laptele praf și cacaua printr-o sită fină într-un castron. Aceasta ajută la evitarea formării de cocoloașe și asigură o distribuție uniformă a ingredientelor uscate.

Când lichidul s-a răcit complet, se toarnă treptat peste amestecul de ingrediente uscate.

Ciocolată simplă

Ciocolată. Sursa foto: Syed Ali Mehdi/ Pixabay

Este important să se amestece bine după fiecare porție de lichid adăugată, pentru a obține o compoziție omogenă.

Se continuă amestecarea până când toate ingredientele se combină și compoziția devine uniformă, dar rămâne moale și lucioasă.

După ce amestecul a atins textura dorită, se adaugă nucile și stafidele, amestecând până când sunt distribuite uniform în compoziție.

Pentru a finaliza, se unge o bucată de folie alimentară cu unt și se toarnă ciocolata preparată în centrul acesteia.

Folia se modelează astfel încât să formeze un baton. Cu grijă se strâng bine capetele pentru a sigila ciocolata.

Batonul format se pune la frigider, unde trebuie să se răcească și să se întărească timp de cel puțin patru-cinci ore înainte de a fi scos și tăiat, potrivit tastebazaar.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News