Cine va ocupa cea mai râvnită funcție de la Bruxelles. Ministrul a dat cărțile pe față

Cine va ocupa cea mai râvnită funcție de la Bruxelles. Ministrul a dat cărțile pe față

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a afirmat, joi, la Antena 3, că România ar trebui să desemneze o femeie pentru a ocupa funcția de comisar european.

Această desemnare trebuie făcută pentru a se respecta egalitatea numerică între bărbați și femei în Comisia Europeană. Întrebată dacă această femeie ar putea fi Luminița Odobescu, ambasadorul României la Uniunea Europeană, Mănescu nu a exclus această posibilitate.

„La cum s-au așezat lucrurile. România ar trebui să nominalizeze o femeie”, a spus Ramona Mănescu, precizând că mai sunt 13 țări care nu au făcut propuneri  de comisar, iar pentru respectarea cotei de 50% pentru femei, este nevoie ca zece state să desemneze femei.

În ceea ce privește numirea Luminiței Odobescu în această funcție, Mănescu a punctat: „Este un  ambasador cu foarte multă experiență și a dovedit că poate gestiona lucruri foarte complicate (…) Este important să fie un om care este respectat la Bruxelles, iar Luminița este foarte respectată”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Referitor la numirea lui Mircea Geoană în funcția de secretar general adjunct al NATO, Mănescu a declarat că președintele a susținut această numire. „Și domnul președinte a susținut și a fost alături de acest proiect, numirea domnului Geoană”, a ministrul Afacerilor Externe.