Evenimentul Zilei > Sport > Cine va fi cel mai bine plătit comentator sportiv din lume
Cine va fi cel mai bine plătit comentator sportiv din lume

Cine va fi cel mai bine plătit comentator sportiv din lume

Un fost coordonator de joc al echipei de fotbal american Dallas Cowboys va deveni cel mai bine plătit comentator sportiv din lume.

Postul ESPN i-a pus pe masă lui Tony Romo un salariu de 14 milioane de dolari anual, pentru ca acesta să renunțe la acutalul contract pe care îl are cu cei de la CBS.

După ce și-a încheiat cariera de jucător în fotbalul american, Tony Romo a uimit cu calitățile sale de comentator sportiv la meciurile din NFL. În prezent, este plătit de CBS cu suma de 4 milioane de dolari pe an, dar oferta celor de ESPN pare a fi de nerefuzat.

Ca jucător de fotbal american, Romos a încasat 129 de milioane de dolari în 9 ani. Ca o paralelă, cel mai bine plătit analist de fotbal este Gary Lineker, un fost jucător la Leicester City, Everton, Barcelona, Tottenham și Nagoya Grampus Eight. Pentru naționala Angliei a strâns 80 de prezențe și 48 de goluri în perioada 1984-1992. Acesta câștigă circa 2 milioane de euro la BBC. Alte legende ale fotbalului precum Gianluca Vialli şi Alex del Piero au un salariu de 1 milion de euro pentru a comenta partidele din Serie A la Sky Sports. (FOTO: facebook.com/tonyromo)