Cine va determina dispariţia telecomenzii: Siri sau Kinect?

Cine va determina dispariţia telecomenzii: Siri sau Kinect?

Acum mai mult ca niciodată este din ce în ce mai credibilă ideea că Apple va intra şi pe segmentul de televizoare, din moment ce există o înregistrare cu Steve Jobs vorbind despre asta. Nu ar fi tocmai de neconcepută ideea ca Siri, actualul asistent virtual pentru iPhone 4S să fie o parte din planurile americanilor privind televiziunea. Desigur Siri nu ar fi singura metodă de control prin voce. Şi Microsoft cu Kinect pare a se îndrepta spre aceeaşi soluţie.

Kinect este o cameră cu detector de mişcare existentă pe consola de jocuri Xbox 360 poate, de asemenea, recunoaşte unele comenzi vocale. În versiunile viitoare ale software-ului Xbox, Microsoft plănuieşte îmbunătăţirea pentru a permite utilizatorilor căutarea de spectacole şi filme pe ai multe surse.

Spre deosebire de Kinect, Siri nu are nevoie de comenzi vocale rigide, putând recunoaşte cuvinte cheie sau anumite indicii. Pot fi astfel folosite expresii de genul: "sunt în stare de spirit pentru comedie" sau "aş vrea să joc x". Dar chiar dacă are tehnologia, Apple mai are nevoie şi de conţinut. Netflix, Hulu şi iTunes nu pot satisface dorinţele amatorilor de televiziune. Apple va trebui să trateze direct cu furnizorii de televiziune cu plată sau cu studiourile de film şi cu reţelele de televiziune.

Sub acest aspect Microsoft este deja cu un pas în faţă având parteneriate cu Comcast şi Time Warner şi cu alţi furnizori pentru ca pe Xbox 360 să poată fi urmărite programe TV în direct  (streaming TV).

Ne puteți urmări și pe Google News