Cine sunt spionii care toarnă bani în fundația AUR. George Simion și drumul darului de nuntă

Cine sunt spionii care toarnă bani în fundația AUR. George Simion și drumul darului de nuntăSursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Fundația prin care George Simion, liderul AUR, a înregistrat darul de nuntă este controlată de generali SIE, aflați acum în rezervă . De altfel, de numele acestei fundații se leagă o agenție de știri, care este finanțată de o firmă controlată de foștii generali SIE.

Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni a fost înființată de Eugen Popescu, un fost director al Departamentului Românilor de Pretutindeni, din Guvernul condus de Adrian Năstase, în perioada 2000-2004.

Mai exact, Eugen Popescu a condus Direcția pentru Strategii, Comunicare și Relații Publice a Departamentului Românilor de Pretutindeni. El a fost angajat la Guvern, în anul 2001, atunci când Departamentul era condus de senatorul PSD, Titus Corlățean, pe atunci un tânăr politician.

Printre sponsorii Fundației Naționale pentru Românii de Pretutindeni, se numărau Petrom, CEC, Ministerul Tineretului și Sportului etc, scriu jurnaliștii de la captura.ro.

Legăturile lui Simion cu fundația condusă de Popescu

Jurnaliștii au documentat relația pe care liderul AUR, George Simion, o are cu Popescu, dar și cu alte persoane care reprezintă juridic, această entitate.

De exemplu, președintelșe fundației din prezent este Laurențiu Plăeșu, care a fost reprezentantul AUR, la Biroul Electoral Central, la alegerile din 2000.

Prin fundația înființată de Eugen Popescu a fost plătită prestația trupei Phoenix, care a cântat la nunta lui George Simion.

De asemenean, Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni deține agenția de știri Romanian Global News (RGN Press), “singura agenție de presă a românilor de pretutindeni“.

Așa cum mai susține sursa citată, agenția de știri este finanțată de sponsori, precum societatea de stat Tarom, clinica lui Gigi Becali și compania care îmbuteliază apa minerală Borsec (Romaqua Grup), condusă de peste un deceniu de câțiva ofițeri de spionaj.

Pleiada de generali SIE

Din 2005, Romaqua Group este administrată de generalul SIE, Constantin Rotaru, fost director adjunct al Serviciului de Informații Externe (1999 – 2005).

Pe vremea lui Ceaușescu, Rotaru a fost activ în domeniul informații economice, inclusiv la ICE Dunărea, unitatea prin care se derulau operaţiunile de Aport Valutar Special ale Securităţii.

Tot la Romaqua Group îl regăsim pe generalul SIE, Ioan Păun, fost consul general al României, la Hong- Kong. Numele acestuia a apărut în dosarul penal deschis pe numele lui Adrian Năstase, care se referă la trimiterea în ţară a unor bunuri în valoare de 611.000 de euro, destinate familiei fostului premier. Ulterior, Păun a devenit martor cheie în celebrul dosar „Zambaccian“.

De asemenea, generalul SIE Emilian Ivan a fost angajatul Romaqua Group, în calitate de director al Diviziei de Cafea, de unde a plecat după doar doi ani.

Patronul Romaqua Group, Octavian Crețu ar fi fost omul care le-a dat procurorilor DNA, înregistrarea unei discuţii purtate cu Adrian Năstase în 2006. Din această înregistrare a reieșit că Adrian Năstase îl şantaja pe Creţu cu dezvăluirea calității de ofițer a lui Păun, dacă acesta nu-şi revizuia declaraţiile din dosar. Crețu e căsătorit cu fiica unui diplomat chinez. Octavian Crețu, principalul acționar al Romaqua Group.

Apare și numele lui Dorin Chirtoacă

În acest articol este pomenit și numele lui Dorin Chirtoacă, fostul primar al Chișinăului, care acum este distribuitorul tradițional al apei Borsec peste Prut (prin firma Anda SRL din Chișinău).

Numele lui Chirtoacă îl regăsim pe listele AUR, la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Atunci, Chirtoacă a organizat mai multe manifestații, unele dintre ele violente, potrivit ”Am strâns 72.000 de euro. În total, cum a dat domnul Gigi Becali, cum a dat domnul pirotehnic, cum au fost apa, berea, o să ajungă la o estimare de 400.000 de euro”, a declarat George Simion.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro