Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine sunt MEDICII care CONSIDERĂ IMPOSIBILĂ MODERNIZAREA sistemului medical românesc?
Cine sunt MEDICII care CONSIDERĂ IMPOSIBILĂ MODERNIZAREA sistemului medical românesc?

Cine sunt MEDICII care CONSIDERĂ IMPOSIBILĂ MODERNIZAREA sistemului medical românesc?

În România există un grup de medici care consideră că statul român nu se implică suficient pentru a rezolva problemele din sistemul medical românesc.

Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical nu este mulţumită de alocarea a 4,2% din PIB Sănătății, față de 4% cât este în present. Cadrele medicale consideră că în aceste condiții este imposibilă realizarea unei reforme profunde.

În aceste condiţii, Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical nu vede nicio rezolvare pentru problemele legate de veniturile personalului medical, de reducerea migrației acestuia, dar şi de oferirea unui serviciu medical responsabil și de calitate.

“În aceste condiții, dorim să vă informăm că, printre revendicările noastre, s-a numărat finanțarea sistemului cu 6% din PIB, nivel pe care îl considerăm necesar pentru a remedia deficiențele existente după o lungă perioadă de subfinanțare. Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical salută faptul că printre obiectivele din programul dumneavoastră de guvernare, la capitolul Sănătate, ați notat redefinirea statutului personalului medical în societate prin salarizare, traseu de carieră, criterii de evaluare a performanței și integritate, având ca finalitate creșterea calității actului medical, dar și reducerea migrației în străinătate și acoperirea deficitului de personal din unitățile sanitare, în special din mediul rural, precum și elaborarea unui program multianual de investiții în sănătate, în vederea asigurării actului medical la standarde convergente spre cele din UE. În acest context, solicităm o finanțare corespunzătoare a sistemului, astfel încât să vă puteți atinge obiectivele menționate, pe care noi le susținem”, se arată într-un comunicat de presă al Alianței Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical.