Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine sunt ACȚIONARII FIRMEI care a livrat ECHIPAMENTE CONTRAFĂCUTE lotului național de la Rio
Cine sunt ACȚIONARII FIRMEI care a livrat ECHIPAMENTE CONTRAFĂCUTE lotului național de la Rio

Cine sunt ACȚIONARII FIRMEI care a livrat ECHIPAMENTE CONTRAFĂCUTE lotului național de la Rio

Eticheta interioară a echipamentelor livrate către lotul național de la Rio de compania Pax Creative se pare că prezintă un alt brand pe interior, comparativ cu ceea ce scrie pe fața echipamentelor sportive. Tricourile au fost confecționate în Franța, de firma SOLO și nicidecum de compania Kappa, al cărui brand apare peste tot pe acestea.

Potrivit tolo.ro, Pax Creative a fost fondată de Octavian Morariu, actual membru CIO, și Ioan Dobrescu, care înainte de Rio a anunțat că se va retrage. 

Compania a fost demascată de jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor la începutul Jocurilor Olimpice, după ce sportivii și antrenorii din lot au acuzat că echipamentele sunt contrsfăcute și au pus la dispoziție fotografii care să demonstreze deteriorarea acestora. 

Contactat de jurnaliștii de la aceeași publicație, Ioan Dobrescu, unul dintre fondatorii companiei, a declarat că a ”renunțat la firmă”, după care aceasta s-a transformat în Pax Creative. ”În 2009, eu și domnul Morariu am fondat firma Optimal, prin care am luat franciza Asics de la Franco Arese, fostul președinte al Federației Europene de Atletism.”, a mai transmis Dobrescu. 

Dobrescu deținea 49% din acțiunile firmei și a subliniat faptul că a ieșit din afacere, pentru că nu ieșea profit. 

”În 2010, ne-am dat seama că nu e atât de simplu să introduci un echipament pe piața aceasta și am ieșit definitiv din firmă fiindcă nu eram pe profit. Eu nu am avut nicio treabă cu partea executivă. Mihaela Knopf se ocupa de business. Din 2010 nu am mai avut nicio treabă cu firma. Nu am nimic de ascuns și nu mi se poate imputa mie ce face acum firma”, a mai precizat Dobrescu.

După toate aceste dezvăluiri, Poliția Română a confirmat printr-un comunicat de presă că ridică documente și mostre din echipament, pentru a descoperi dacă echipamentele atleților sunt contrafăcute.

Potrivit jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor, s-a încercat și contactarea celuilalt acționar, Octavian Morariu, dar acesta nu a dat niciun răspuns până în prezent acuzațiilor aduse. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: