Cine otrăveşte aerul în Bucureşti şi de ce? Garda de Mediu: „E o întreagă industrie.”

Cine otrăveşte aerul în Bucureşti şi de ce? Garda de Mediu: „E o întreagă industrie.”

Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a mers în noaptea de duminică spre luni în localităţile din jurul Capitalei, în partea de sus, şi a aflat ce anume provoacă adesea depăşirea normelor admise de poluare a aerului în Bucureşti.

Cine otrăveşte aerul în Bucureşti şi de ce? Garda de Mediu: „E o întreagă industrie.” . Octavian Berceanu a fost însoţit de specialiştii Gărzii de Mediu, dar şi de numeroase echipaje de pompieri şi poliţie. Sosit la faţa locului, a constatat existenţa unui fenomen social care pare fără rezolvare în acest moment.

„Am reuşit să stingem 9 focuri mari. Au fost câteva sute de focuri mai mici. Am reuşit să le stingem, dar asta nu a anulat fumul.

E o întreagă industrie acolo (n.r. – în localităţile grupate în partea de sud a Bucureştiului). Ard cauciucuri pentru a scoate inserţia metalică din ele. Asta ne otrăveşte, asta ne aduce infringiment…

Ne puteți urmări și pe Google News

Limitele maxime sunt depăşite de 50 de ori în proximitate. Îţi afectează sistemul nervos, îţi distruge capacitatea de a te dezvolta şi de a creşte. Acei copii care asistă în jurul acelor focuri nu vor mai putea creşte.

O parte dintre măsurătorile realizate de cei de la ONG sunt corecte din punctul meu de vedere. Pe sistemul naţional de verificarea a aerului, valoarea a fost depăşită de 7 ori, iar pe celelalte măsurători au fost depăşite de 10 ori.

Cine otrăveşte aerul în Bucureşti şi de ce?

La ora aceasta avem depăşiri de două ori ale normelor admise de poluare a aerului. Azi-noapte erau depăşite de 10 ori. Azi noapte, transpiraţia noastră era neagră. Ne ştergeam cu şerveţele şi erau negre.

Eram acoperiţi de funingine. Trebuie luate altfel de măsuri decât au fost luate până acum, pentru că aşa nu mai merge. Măsurile în forţă sunt vârful icebergului. Trebuie insistat pe măsurile de prevenire.

Cel mai bine se sună la 112 când se observă incendii sau deversări, pentru că un apel la 112 rămâne înregistrat şi trebuie rezolvat. La nivelul Gărzii de Mediu vreau să fac un sistem de urmărire a deşeurilor.

La momentul ăsta nu ştim ce se întâmplă mai ales în mediul rural. Azi-noapte, omaenii legii au dat amenzi, dar au fost foarte greu de dat, pentru că nu aveau buletine. Au băgat copiii la înaintare. La adăpostul întunericului, adulţii se fac nevăzuţi şi rămân copiii cu acele cauciucuri”, a declarat Octavian Berceanu

Mai multe informaţii despre acest subiect puteţi citi dacă veţi accesa link-ul Aer irespirabil în București. Valorile noxelor au luat-o razna.