Ca actor este asociat cu celebra replică din Liceenii – „Tovarășa profesoară, vă rog foarte mult să-mi dați broaștele înapoi!’, iar ca om de afaceri cu celebra companie de manechine, considerată cea mai mare din Europa de Est, la vremea sa. Însă, pe omul Costin foarte puțini l-au cunoscut cu adevărat.

Era descris ca o perosoană mereu binedispusă, în ciuda problemelor financiare care îl sufocau.

Doar persoanele foarte apropiate îi cunoșteau situația grea în care a ajuns și chiar mai puțini își amintesc că Mărculescu a fost, cândva, milionar. Nu doar în idei și în zâmbete. În acea perioadă de glorie, mulți au mâncat din mâna lui, în sensul propriu al expresiei. A creat vedete, a deschis multora drumuri, nu a închis ușile celor mai puțini norocoși. Lui, însă, i s-au închis uși, atunci când s-a aflat în tabăra nevoiașilor.

„Foarte puțină lume își mai amintește că a avut cea mai mare companie de manechine din Europa de Est”, a spus Oana Roman.

„Costin Mărculescu vorbea despre faptul că a fost pe culmi, foarte puțină lume își mai amintește că a avut cea mai mare companie de manechine din Europa de Est, făcea niște spectacole gigantice, turnee in toată țară. Costin Mărculescu a fost milionar înainte de alții.

Chiar mi-a scris un prieten, că nu se știe cine a fost Costin Mărculescu. L-a plătit pe Toto Cutugno pentru a veni să facă un spectacol. A pierdut tot, pentru că așa cum fac mulți artisiti boemi, nu a știut să managerieze situația financiară”, a adăugat Oana.

Unii au comparat moartea lui Costin Mărculescu, un om de show, cu foarte mulți prieteni și cunoscuți, un tip popular și monden cu cea a Cristinei Țopescu, vedetă de televiziune, cunoscută și îndrăgită de multă lume. Ambii au murit singuri, uitați de apropiați și descoperiți după multe zile în care nimeni nu s-a îngrijorat că n-au mai dat nici un semn… de viață.

„În momentul în care locuiești singur, nu vorbești cu toți prietenii zilnic. Eu aveam momente în care nu vorbeam cu mama, nu vorbeam câte 2 zile. Ce mă miră este faptul că deși știa că avea probleme cu inima, nu s-a tratat cum trebuie și nu avea pe nimeni lângă el pentru a merge la control mai des și ce m-a șocat este că un prieten de-al lui a publicat un mesaj prin care spunea că moare și apoi nu l-a mai căutat deloc.

Chiar dacă e o exagerare, când un om îți trimite un astfel de mesaj, suni și întrebi ce se întâmplă, iar apoi nu publici mesajul din viață lui intimă. Nu vreau să judec, dar mi se pare oribil să publici mesajele trimise după deces’ a mai declarat Oana Roman.

Totodată, Oana Roman a vorbit și despre lui Costin Mărculescu în cariera sa. Potrivit acestia, actorul a dat naștere unei școli de modelling și „a reușit să facă ceva în viață lui, ceea ce este cel mai important’.

„A reușit să inventeze școala de modelling. Din punctul acesta de vedere, a avut o sclipire de geniu în acel moment. Conceptul pe care l-a creat a fost ideea lui. A reușit să facă ceva în viață lui, ceea este cel mai important’.

Născut la 29 iunie 1969 la Craiova, Costin Mărculescu a debutat în televiziune în anul 1984, la vârstă de 15 ani, în două piese TV Misiune specială’ și „Ecaterina Teodoroiu’, iar în Cinematografie în 1985 în filmul regizoarei Cristiana Nicolae „Al patrulea gard lângă debarcader’.

În 1986 a fost distribuit în cel mai bine vândut film românesc din istorie în regia lui Nicolae Corjos, „Liceenii’ alături de Ștefan Bănică Jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Tudor Petruț, Cesonia Postelnicu, Ion Caramitru, Tamara Buciuceanu, George Ivașcu etc.