Evenimentul Zilei > Politica > Cine-i imbecilul? Se anunță scandal în PNL. Rareș Bogdan l-a jignit pe Orban fără intenție, dar cu direcție!
Cine-i imbecilul? Se anunță scandal în PNL. Rareș Bogdan l-a jignit pe Orban fără intenție, dar cu direcție!

Cine-i imbecilul? Se anunță scandal în PNL. Rareș Bogdan l-a jignit pe Orban fără intenție, dar cu direcție!

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, i-a făcut imbecili pe cei are au facilitat plecarea românilor la muncă, în străinătate. El crede că muncitorii sezonieri ar trebui păstrați acasă, pentru dezvoltarea agriculturii noastre.

Numai că exact colegul său de partid, Ludovic Orban, a fost cel care a anunțat că Germania are nevoie de zeci de mii muncitori și că guvernul nu va crea niciun fel de „obstrucţionare pentru cei care au posibilitatea să aibă contracte de muncă sezoniere”.

Iată ce spune Rareș Bogdan:

”O imbecilitate! Daca tot au venit acasă, să îi păstrăm și să dezvoltăm agricultura românească. Aici, producătorii și cultivatorii duc lipsă de forță de muncă și noi ne trimitem forța de munca pentru agricultură în Italia și Germania. Nu știu cine a luat decizia, însă oricine af fi, este un imbecil (…)

Mai bine chemati marii agricultori români și producători/cultivatori și analizăm dacă le putem da salarii apropiate cu cele de acolo, minus 200/300 euro care reprezintă chiriile și cheltuielile că nu sunt oamenii acasă și ne dezvoltam în sfârșit Agricultura!!!!!! Nu putem să importăm în continuare pătrunjel, ceapă, cartofi, usturoi și drojdie!

Părem imbecilii planetei. Și încă ceva, BLOCAȚI acum exportul de cereale și făină! În ultimele 3 saptamani au fost exportate cantități uriașe de făină și cereale prin Portul Constanța”, a scris Rareș Bogdan.

Mai jos, redăm declarația premierului Ludovic Orban:

„Pe de altă parte, există o cerere de mână de lucru. Germania are nevoie de zeci de mii de lucrători sezonieri mai ales în sectorul agriculturii, chiar şi Italia va avea, în curând, nevoie de muncitori sezonieri. Şi aici va exista în continuare ofertă pe piaţa muncii. (…)

Cu siguranţă, în afara unor restricţii sanitare care sunt necesare şi le impun toate ţările din UE, noi nu vom crea niciun fel de obstrucţionare pentru cei care au posibilitatea să aibă contracte de muncă sezoniere, pentru că suntem în Europa şi UE este locul unde este garantată libertatea de circulaţie a cetăţenilor, a mărfurilor, a ideilor”, a zis Ludovic Orban.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: