Evenimentul Zilei > Social > Cine face un bine dezinteresat, se ajută de fapt pe sine. Cum te face altruismul să fii fericit
Cine face un bine dezinteresat, se ajută de fapt pe sine. Cum te face altruismul să fii fericit

Cine face un bine dezinteresat, se ajută de fapt pe sine. Cum te face altruismul să fii fericit

Ajutorul dat altora este benefic pentru propria sănătate mintală, arată Fundaţia Mental Health. Potrivit experţilor, voluntariatul poate reduce stresul şi poate îmbunătăţi starea sufletească, creşte stima de sine şi starea de fericire.

Generozitatea contribuie la schimbări fiziologice pozitive asociate fericirii, conduce la un stil de viaţă mai activ, distrage de la propriile probleme, îmbunătăţeşte stima de sine, după cum semnalează această organizaţie britanică pe site-ul său.

În plus, reduce singurătatea şi izolarea, măreşte încrederea, controlul, fericirea şi optimismul. În plus, beneficiile pentru altruişti sunt unele pe termen lung, deoarece oferă o "bancă" de amintiri plăcute ce pot fi rememorate în viitor.

Pe de altă parte, ajutorul dat contribuie la reducerea stresului. Emoţiile pozitive reduc stresul şi întăresc sistemul imunitar şi, în acest fel, protejează împotriva bolilor, iar emoţiile negative sunt diminuate.

Furia, agresivitatea sau ostilitatea au un impact negativ asupra minţii şi corpului. Participarea la orice tip de acte de generozitate poate ajuta la diminuarea acestor sentimente şi la stabilizarea sănătăţii globale. În plus, ar putea prelungi viaţa.

Studiile efectuate asupra unor oameni în vârstă arată că aceia care îi sprijină pe alţii trăiesc mai mult decât cei care nu fac acest lucru, relateazp Agerpres, citând Europa Press.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.