În cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoriei, premierul Dacian Cioloş a anunţat demiterea miniştrilor Marius Bostan – ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu – ministrul Comunicațiilor şi ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, iar, potrivit unor surse guvernamentale, ministrul Transporturilor, Dan Costescu a demisionat.

Premierul a şi anunţat care sunt propunerile sale pentru ocuparea funcţiilor din ministerele mai sus menţionate, astfel, Mircea Dumitru este propus ca ministru al Educaţiei, Maria Ligor este noua propunere pentru Diaspora, Sorin Buşe pentru Transporturi şi Dragoş Tudorache pentru comunicaţii.

Maria Ligor a fost diplomat de carieră din ianuarie 1996. Până la numirea sa în calitatea de ambasador în Canada, a fost ambasador cu însărcinări speciale, Reprezentant Special pentru promovarea democraţiei. Din noiembrie 2012, este membru al Consiliului Guvernatorilor al Fondului European pentru Democraţie (European Endowment for Democracy) şi membru ales al Comitetului Executiv al acestuia. Din iulie 2013, este acreditată în paralel şi ca Reprezentant Permanent pe lângă Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale, informează Capital.ro.