Evenimentul Zilei > Sport > Cine este fotbalistul despre care Petrescu a spus că „a venit din copac”. Se pregătea să devină croitor și are 17 frați
Cine este fotbalistul despre care Petrescu a spus că „a venit din copac”. Se pregătea să devină croitor și are 17 frați

Cine este fotbalistul despre care Petrescu a spus că „a venit din copac”. Se pregătea să devină croitor și are 17 frați

Lacina Traore a ajuns fotbalist, deși tatăl său ar fi vrut să-l vadă croitor. Are 17 frați și a fost descoperit pe străzile din Abidjan de Iuliu Mureșan.

Dan Petrescu a izbucnit, joi, în timpul unei conferințe de presă, și a făcut o declarație controversată despre ivorianul Lacina Traore. „Știați că Traore a venit din copac la CFR Cluj? În copac stătea. Nu juca fotbal de 5 ani. A venit Dan Petrescu, l-a luat și a dat gol cu Craiova. A câștigat meciul cu Rennes singur.

Dacă nici asta nu e «recondiționare», care mai e? Cariera lui era terminată!”, a izbucnit tehnicianul, enervat pentru că a fost întrebat dacă s-a certat cu Traore.

Jucătorul african a devenit cunoscut în fotbalul românesc după prima experiență avută la CFR Cluj. Longilinul atacant, care măsoară 2,03 metri, a ajuns în Gruia în 2008, atunci când avea 17 ani. A fost descoperit de Iuliu Mureșan, fost președinte al ardelenilor, în Costa de Fildeș. Oficialul se afla în fosta capitală a acestei țări, la Abidjan, și a văzut niște puști jucând fotbal pe stradă.

„Mi-a plăcut cum se descurca cu mingea”

„Erau nişte condiţii acolo de nu vă vine să credeţi! Deplorabil! Nici la noi în diviziile inferioare nu găseşti aşa ceva. Totuşi, l-am remarcat dintre toţi băieţii pe Lacina Traore. Nici nu aveai cum să nu îl vezi, la cât este de înalt. Mi-a plăcut cum se descurca cu mingea şi am hotărât pe loc să îl aducem în România”, poveste Mureșan într-un interviu acordat în 2009 pentru „Evenimentul zilei”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE