Șapte mari antrenori au votat în duelul Lionel Messi – Cristiano Ronaldo, explicând pe care dintre cei doi îl preferă. Este vorba despre Pep Guardiola, Jose Mourinho, Zinedine Zidane, Jurgen Klopp, Diego Simeone, Sir Alex Ferguson și Arsene Wenger.

Pep Guardiola (Manchester City)

Messi

„Messi e cel mai bun. Clar. Știe cum să joace, să înscrie și să-i facă pe ceilalți să joace. E mereu acolo. Cu tot respectul pentru toți jucătorii, mai ales pentru Ronaldo, Messi e la alt nivel”.

Zinedine Zidane

Ronaldo

„Cristiano e cel mai bun. Messi este marele rival și toți vor să vadă această rivalitate. Dar Ronaldo e fenomenal. Nu există cuvinte care să-l poată descrie. E mult mai bun decât mine, chiar dacă și eu am avut o carieră importantă. El este cel mai mare din toate timpurile”.

Jose Mourinho (Tottenham)

indecis

„Cred că este nedrept pentru amândoi când cineva spune că unul este mai bun ca altul. Sunt diferiți. E nedrept să-i compari. Pot afirma doar că, atunci când îl aveam pe Ronaldo de aceeași parte, eram un om foarte fericit. Și, când trebuia să joc împotriva lui Messi sau chiar împotriva lui Ronaldo, m-am gândit mult pentru a încerca să-mi ajut echipa să câștige”.

Jurgen Klopp (Liverpool)

Messi

„Am un singur selfie pe telefonul meu celular. Iar acesta este cu Messi. Cristiano Ronaldo este și el cameră”.

Diego Simeone (Atletico Madrid)

Messi

„Dacă ar trebui să aleg, aș spune Messi, cel mai probabil. Înconjurat de jucători mari, Messi e mai bun decât Ronaldo”.

Sir Alex Ferguson (ex-Manchester United)

Ronaldo

„Nu mă înțelegeți greșit, Messi e un jucător fantastic. Dar, pentru mine, asta e diferența. Messi e jucătorul Barcelonei. Dar Ronaldo ar putea să joace și la Stockport County și tot ar marca un hattrick. Are totul. Poate șuta cu ambele picioare, poate lovi mingea cu capul și e curajos ca un leu”.

Arsene Wenger (ex-Arsenal Londra)

Messi

„Artistic, Messi e și cel care poate oferi și ultima pasă. E mai creativ decât Ronaldo. Cristiano e mai mult un finalizator, mai tare în aer, mai atletic. Messi, mai artistic. Întotdeauna ești atras un pic mai mult de un jucător precum Messi.”

Așadar, Messi câștigă cu 4 voturi la 2 și o abținere.