Evenimentul Zilei > Actualitate > Patru din cei cinci polițiști reținuți, la Brașov, sunt suspectați de infracțiuni de corupție. Instanța a început urmărirea penală
Patru din cei cinci polițiști reținuți, la Brașov, sunt suspectați de infracțiuni de corupție. Instanța a început urmărirea penală

Patru din cei cinci polițiști reținuți, la Brașov, sunt suspectați de infracțiuni de corupție. Instanța a început urmărirea penală

Se pare că în Poliția Română există mulți polițiști care încă iau mită de la șoferii pe care îi prind că nu respectă Codul Rutier. Patru din cei cinci oameni ai legii din cadrul Poliției Municipale Codlea sunt suspectați de infracțiuni de corupție.

Update: Parchetul de pe lângă Tribunalul Brasov a transmis că după ce toate probele au fost analizate, s-a stabilit că patru polițiști din cadrul Poliției Municipale Codlea sunt suspectați de infracțiuni de corupție. Instanța a mai adăugat că a început urmărirea penală în cazul oamenilor legii și a fost dispusă măsura controlului judiciar.

„S-a stabilit printre obligaţii şi aceea de a nu desfăşura activitatea de agent de poliţie rutieră în legătură cu care ar fi săvârşit faptele pentru care sunt cercetaţi. Reamintim că persoanele cercetate beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la momentul în care instanţa se pronunţă printr-o hotărâre judecătorească definitivă”, a concluzionat Parchetul.

Descinderile realizate de un procuror coordonator de la Direcția Generală Anticorupție, la mai multe sedii de Poliție din Brașov, arată că fenomenul corupției în rândul polițiștilor este unul generalizat.

Cinci polițiști de la Brașov, cu atribuții pe linie de poliție rutieră sunt acuzați de luare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu.

Birourile acestora au fost percheziționate, procurorii ridicând o serie de probe utile dosarului penal, precum procese verbale de contravenție sau alte documente încheiate de oamenii legii, pentru cei care au dat mită. Descindere au fost realizate și la locuințele polițiștilor, unde au fost căutate produsele primită drept mită dar și sume de bani.

Amendă pentru lumini în loc de viteză

De exemplu, un șofer din Covasna a fost prins că a circulat cu 97 de kilometri la ora, faptă pentru care trebuia să i se rețină permisul de conducere și aplicată o amendă de 1.300 de lei.

În registrele Poliției Brașov, procurorii au descoperit că polițiștii au notat o contravenție pentru ”lumini de drum necorespunzătoare”.

Au fost emise mandate de reținere

Cei cinci, patru de la Poliția Codlea, și un altul de la Poliția Ghimbav au fost reținuți pentru 24 de ore.

Procurorii au date că unul dintre aceștia au perceput chiar și taxe de protecție. Informația cu pricina se referă la o firmă de taximetrie cu sediul în Codlea, care cotiza lunar suma de 2.000 de lei, pentru ca mașinile acesteia să nu fie oprite în trafic.

Un alt om al legii este acuzat că îi șantaja pe patronii unor firme de materiale de construcții, să îi dea diferite produse, pentru nu amenda camioanele care transportau marfa către beneficiari.

”Ce leagă unul d-ăsta mic ca mine, nu dezleagă cei mari”, le spunea polițistul celor care nu doreau să îl ajute.

Anchetatorii vor să solicite mandate de arestare pentru cei cinci polițiști.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: