Ultimul act de la US Open, ce se va disputa în această seară, de la ora 00.15 (în direct la Eurosport) va fi un duel surprinzător, între doi jucători care nu au mai evoluat niciodată la acest nivel.

Djokovici nu i-a luat decât un set

Ierarhiile și pronosticurile au fost dat peste cap de Kei Nishikori și Marin Cilici. Niponul (locul 11 în clasamentul ATP) l-a eliminat pe sârbul Novak Djokovici, liderul ierarhiei și principalul favorit la câștigarea ultimului turenu de Mare Șlem al anului. Kei a dat lovitura și a câștigat în patru seturi, scor 6-4, 1-6, 7-6 (4), 6-3. După ce și-a adjudecat primul set, lucrurile păreau să reintre în normal, pentru că Djokovici s-a impus fără probleme în cel de-al doilea. Însă, Nishikori a fost decis să devină primul japonez din istorie care va juca într-o finală de Mare Șlem și a câștigat, mai întâi la tiebreak, apoi în cel de-al patrulea set, evitând supliciul „decisivului”.

În cea de-a doua semifinală, Roger Federer (3 ATP) a arătat încă o dată că se apropie de finalul unei cariere unice. Elvețianul nu a putut să-i facă față croatului Marin Cilici (16 ATP) și a pierdut la capătul a trei seturi, scor 3-6, 4-6, 4-6.

Ex-iugoslavul se află și el în fața unei performanțe, pentru că nu a mai jucat un meci cu un trofeu de Mare Șlem pe masă. „Am prins o zi formidabilă. De așa ceva ai nevoie ca să-l învingi pe Roger”, a afirmat Cilici.