Fiul lui Christine Lagarde şi-a pierdut aproape toţi banii: M-a ignorat complet

Fiul lui Christine Lagarde şi-a  pierdut aproape toţi banii: M-a ignorat complet Sursa: Pixabay

Nimeni nu este profet în ţara sa, nici măcar preşedintele Băncii Centrale Europene. Christine Lagarde dezvăluie că fiul ei şi-a pierdut „aproape toți” banii investiţi în criptomonede.

Christine Lagarde a recunoscut că fiul ei şi-a pierdut „aproape toţi” banii pe care i-a investit în active cripto. În pofida a numeroase avertismente pe care i le-a făcut, scrie Reuters.

Christine Lagarde este de mult timp un critic al criptomondelor, pe care le consideră speculative, fără valoare. Şi un instrument folosit deseori de infractori pentru activităţi ilicite.

Christine Lagarde, ignorată de fiu

„M-a ignorat complet, ceea ce este dreptul lui. Şi apoi a pierdut aproape toţi banii pe care i-a investit”, a spus Lagarde la o întâlnire cu un grup de studenţi, organizată la Frankfurt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea a spus că nu este vorba despre sume mari, dar a pierdut aproape 60% din ce investise. „Aşa că atunci când am avut o nouă discuţie cu el despre acest subiect, a recunoscut, fără tragere de inimă, că am avut dreptate”, a adăugat Christine Lagarde.

Preşedinta BCE are doi fii cu vârsta de peste 30 de ani. Dar nu a precizat despre care dintre ei este vorba.

Christine Lagarde, avertisment cu privire economia globală

Sursa foto: arhiva EvZ

Consumatorii cripto, supuşi riscurilor

BCE a cerut o reglementare la nivel mondial pentru activele cripto. În ideea de a-i proteja pe consumatorii care nu sunt conştienţi de riscuri. Şi totodată, pentru a închide o portiţă care poate fi utilizată pentru a direcţiona fonduri către terorişti. Sau care permite infractorilor să îşi spele banii.

Îngrijorările că monedele emise de entităţi private ar putea înlocui banii guvernamentali se numără printre motivele pentru care BCE a lansat propriul său proiect de euro digital. Însă mai sunt mulţi ani până când instituţia de la Frankfurt va emite bani digitali.

Luna trecută, Christine Lagarde a lansat „faza pregătitoare" pentru un euro digital. Dar a precizat că va avea nevoie de aproximativ doi ani. Până când va fi în măsură să decidă dacă va introduce sau nu o monedă digitală.

Ce spunea un an în urmă Christine Lagarde despre investiţiile fiului

Christine Lagarde a recunoscut un an în urmă că are un fiu care a investit în criptomonede. Tot atunci a declarat că nu s-ar atinge de activele digitale.

În cadrul programului olandez College Tour, bancherul a fost întrebat de un membru al audienței dacă deține vreo criptomonedă. „Nu, nu am nicio criptomonedă. Pentru că vreau să exersez ceea ce predic”, a spus ea. „De fapt, am un fiu care a investit în cripto. Îl urmăresc cu mare atenție.”

Christine Lagarde este un critic înverșunat al bitcoinului și al criptomonedelor. Ea a spus că astfel de active „nu valorează nimic”.