Evenimentul Zilei > Politica > Chirilă, ATAC DUR la adresa USR. Care este cea mai MARE GREȘEALĂ făcută de membrii partidul
Chirilă, ATAC DUR la adresa USR. Care este cea mai MARE GREȘEALĂ făcută de membrii partidul

Chirilă, ATAC DUR la adresa USR. Care este cea mai MARE GREȘEALĂ făcută de membrii partidul

Chirilă se implică din nou în politica din România. Artistul i-a criticat atitudinea șefi lor USR în cazul lui Dacian Cioloș.

”USR mi se pare singurul partid decent din Parlament. Prin decent vă rog să înțelegeți fără cercetați sau condamnați penal și cu voința de a face lucruri pentru o Românie corectă. Însă refuzul lor de a-l primi pe Dacian Cioloş în partid mi se pare o greșeală enormă, o prostie. Cioloș aduce mai multă credibilitate USR-ului decât invers. Nu văd altceva decât beneficii dintr-o eventuală colaborare între el și USR.

Se pare că această colaborare a fost ratată. În cazul ăsta nu cred că Cioloș ar fi trebuit privit ca un lider care "ia fața partidului", ci ca un personaj care atrage după sine un public numeros și are rol unificator. Asistăm, cred eu, la ratarea eternei șanse de a lucra în echipă. Un nou exemplu că borfașii sunt mai capabili de unitate decât oamenii de bună credință orbiți de posibila strălucire a destinelor lor individuale. Wrong! Very wrong! Nicușor Dan are sfătuitori slabi. Sau nu e capabil de o viziune mai mare pentru propria construcție. Pentru că dacă Cioloș face un partid de la zero nu vom asista decât la fragmentarea unei posibile opoziții reale în Parlament în condițiile în care ăștia de la PNL sunt un partid plin de corupți care are aceleași interese ca PSD”, a scris Tudor Chirilă, pe Facebook.

Ce s-a întâmplat cu Cioloș?

Negocierile intense, de mai bine de două săptămâni, pe care le-a avut USR cu Dacian Cioloș, care a înființat asociația "Platforma România 100", s-au încheiat fără rezultat, a anunțat fostul director de cabinet al fostului premier, Alin Mituță, într-un comentariu pe Facebook.

"Numele lui Dacian Cioloş e vehiculat (din nou) fără voia lui în această afacere în care nu are nimic de-a face. Situaţia e foarte clară: USR era una din opţiunile de implicare pe care el şi echipa lui le luau în considerare, aşa cum a declarat şi public. În urmă discuţiilor, preşedintele USR a spus foarte clar că Dacian Cioloş nu este binevenit în partid. Prin urmare, intrarea în USR nu mai este de actualitate şi nu mai este luată în calcul. Nu mai suntem în nicio formă de tatonare, aşa cum spunea Nicuşor Dan, cazul este închis. Ghinea ca şi mulţi alţii din USR vor în continuare ca Cioloş să vină în partid şi e dreptul lor să vrea asta şi să scrie ce scrisori vor, dar asta nu înseamnă că asta vrea şi Cioloş", a scris Alin Mituţa într-un comentariu pe Facebook.

EVZ a relatat astăzi, că Cioloș nu se va înscrie în USR pentru că nu-și dorește cu adevărat acest lucru. 

"Cioloș nu se duce la ei niciodată. Nu sunt încă un partid matur. Cioloș e mai bun decât o formă de protest. Are mai multă pregătire, chiar dacă n-o fi el cel mai bun politician, are un background profesional, o bună recunoaștere și în Europa și peste tot. El își dorește un partid altfel croit, nu așa bazat pe forma asta de proteste", au afirmat, pentru EVZ, surse liberale.