China a bătut America! A intrat în Cartea Recordurilor cu această construcție spectaculoasă

China a bătut America! A intrat în Cartea Recordurilor cu această construcție spectaculoasă sursa foto. Wikipedia

Inginerii chinezi și-au mai adăugat un record în portofoliu, dupăce au construit cel mai înalt pod din lume. Acesta are o înălțime echivalentă unei clădiri de 200 de etaje.

În doar 3 ani, inginerii și lucrătorii constructori din China au reușit să contruiască un pod a cărui înălțime este echivalentă cu cea a unei clădiri de 200 de etaje. Structura gigantică se ridică la 565 de metri deasupra râului Nizhu. Aceasta face legătura între două provincii din sudul țării, Yunnan şi Guizhou.

Cel mai înalt pod din lume, Beipanjiang sau Podul Duge, a fost construit în doar 3 ani, între anii 2013 și 2016. Iar la lucrările de construcție au participat în jur de 1.000 de muncitori. Podul a fost inaugurat la sfârşitul anului 2016 și este un structură care se întinde pe cea mai mare distanţă verticală între platforma şi suprafaţa terestră sau acvatică inferioară.

Podul Duge sau Beipanjiang a fost recunoscut de Guinness World Records ca fiind cel mai înalt pod din lume în anul 2018

Ne puteți urmări și pe Google News

sursa foto. wikipedia

Datele oficiale ale podului Duge

Conform datelor oficiale, podul are o lungime de 1.341 de metri între orașul Xuanwei, Yunnan și comitatul Shuicheng, Guizhou. Călătoria între cele două localități este scurtată, de la aproximativ cinci ore de condus, la aproximativ o oră.

Beipanjiang este un pod suspendat cu patru benzi de circulație, situat la granița dintre provinciile Guizhou și Yunnan. Podul face parte din autostrada G 56 Hangzhou - Ruili între Qujing și Liupanshui. Turnul estic măsoară 269 m, ceea ce îl face unul dintre cele mai înalte din lume.

sursa foto: chinadaily.com

sursa foto. wikipedia

Cât a costat investiția în cel mai înalt pod din lume

Investiția a fost inițiată încă din 2011, dar lucrările de construcţie au început în 2013 şi s-au încheiat în septembrie 2016. Podul a fost deschis publicului pe 29 decembrie 2016.

Costurile pentru această investiție spectaculoasă s-au ridicat la un miliard de yuani, moneda oficială a Republicii Populare Chineze. Transformat, suma reprezintă 144 milioane de dolari sau 138 milioane de euro. La lucrări au participat în jur de 1.000 de lucrători și ingineri, de-a lungul celor trei ani.