Evenimentul Zilei > Economie > CFR SA are o nouă conducere. Cine este Ioan Pintea
CFR SA are o nouă conducere. Cine este Ioan Pintea

CFR SA are o nouă conducere. Cine este Ioan Pintea

CFR SA are începând de sâmbătă o nouă conducere. Ioan Pintea a fost desemnat director general interimar de către Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate pentru un mandat de patru luni.

 

Astfel, Pintea îl înlocuieşte la şefia CFR SA pe Marian-Marius Chiper.

Noul şef al CFR SA va coordona activitatea companiei naţionale care administrează şi gestionează infrastructura feroviară publică, până la finalizarea procedurii de selecţie, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Pintea, de profesie inginer, a absolvit Institutul Politehnic din Cluj-Napoca, Facultatea de Căi Ferate Drumuri şi Poduri şi are o experienţă de 30 de ani în domeniul feroviar, până la preluarea noului mandat deţinând funcţia de director al Sucursalei Regionale de Căi Ferate Braşov.

Noul director şi-a propus pentru perioada imediat următoare implementarea a două obiective importante, respectiv prioritizarea şi accelerarea programelor de modernizare a infrastructurii feroviare, precum şi promovarea altor obiective de investiţii cu impact major in dezvoltarea reţelei feroviare, scrie Agerpres.