CFR Marfă, privatizată până în octombrie 2012

CFR Marfă, privatizată până în octombrie 2012

Compania de transport marfă pe calea ferată a fost scoasă de pe lista celor care vor avea management privat. Investitorul strategic ce va prelua compania până în octombrie 2012 va decide în legătură cu managementul, potrivit informaţiilor Ministerului Transporturilor.

Memorandumul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional prevedea iniţial desemnarea unui management privat până la finalul acestui an sau până în luna ianuarie a anului viitor, dacă un pachet minoritar semnificativ ar fi fost vândut până la sfârşitul acestui an.

Lista a fost, însă, modificată. CFR Marfă a fost scoasă de pe lista companiilor de stat ce vor fi conduse de manageri privaţi. Pe listă au fost inclusă Administraţia Portului Constanţa, alături de Tarom şi Electrificare CFR.

Operatorul feroviar de marfă urmează a fi privatizat prin vânzarea unui pachet către un investitor strategic până în luna octombrie a anului viitor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Veniturile din exploatare realizate de CFR Marfă în primele opt luni ale anului 2011 au fost de 737,985 milioane lei, în creştere cu aproximativ 16% faţă de perioada similară a anului 2010, când valoarea acestora a fost de 628,351 milioane lei, informează Agerpres. Ca urmare a creşterii acestor indicatori, pierderile înregistrate de CFR Marfă s-au diminuat cu 65%, până la 51,5 milioane lei în 2011, societatea anunţând echilibrarea financiară a activităţii începând cu luna iulie 2011.

Rezultatele pozitive înregistrate de CFR Marfă se datorează şi restrcuturărilor de personal realizate, dar şi reorganizării activităţii la nivel teritorial, în funcţie de noile cerinţe ale pieţei.

CFR Marfă este lider pe piaţa transporturilor feroviare de marfă din România, cu o cotă de piaţă de 61% pentru mărfuri transportate, pe primul semestru al anului 2011, potrivit Agerpres.