Evenimentul Zilei > Social > CFR Călători suplimentează trenurile care merg spre litoral, la finalul sezonului estival. Care sunt schimbările
CFR Călători suplimentează trenurile care merg spre litoral, la finalul sezonului estival. Care sunt schimbările

CFR Călători suplimentează trenurile care merg spre litoral, la finalul sezonului estival. Care sunt schimbările

CFR Călători va introduce câteva trenuri ce vor ajunge pe litoral, în condițiile în care afluența de turiști a aglomerat garniturile în ultima vreme.

Reprezentanții CFR Călători au decis să suplimenteze numărul de trenuri care vor ajunge pe litoral. Și asta în contextul în care în ultimele weekenduri, stațiunile au fost supraaglomerate de oamenii care au vrut să se relaxeze la mare și la soare. Măsura pare cumva în contratimp cu vârful de sezon estival, considerat a fi în perioada 1 iulie – 15 august.

CFR Călători suplimentează trenurile către litoral

Conform unui comunicat de presă al companiei, trenurile RE 8005, IR 1922, IR 1983, IR 1994 din Bucureşti Nord spre litoral, luni dimineaţă – 16 august, vor fi compuse la capacitatea maximă admisă din punct de vedere tehnic, ceea ce înseamnă 1.100-1.400 locuri la fiecare tren.

De asemenea, sunt suplimentate şi celelalte trenuri din marile oraşe care circulă spre litoral. De exemplu, dinspre Moldova la trenurile care asigură legătura directă sunt disponibile aproximativ 2.500 locuri.

Se asigură aerul condiționat, dar nu se exclud și situațiile în care pot să apară probleme tehnice

Trenurile care circulă duminică spre/dinspre litoral, pentru preluarea călătorilor, sunt deja suplimentate cu vagoane la capacitatea maxim tehnic disponibilă.

Compania a mai spus că încearcă să asigure aer condiționat în toate vagoanele, dar că pot apărea și situații în care răcirea nu va fi în parametri normali, din cauza temperaturilor exterioare extreme de peste 35 de grade Celsius, care se traduc la nivelul șinei și a cutiei vagonului în 50 de grade Celsius, sau a deschiderii geamurilor. Tot din cauza condițiilor meteo, este posibil ca viteza să fie redusă în anumite intervale orare și pe anumite porțiuni de cale ferată.

Sfaturi utile pentru cei care urmează să meargă cu trenul. Pasageri trebuie să verifice eventualele întârzieri

De asemenea, cei de la CFR Călători îi roagă pe pasagerii ca, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor. În caz de nevoie, în unele trenuri şi în gări personalul feroviar este pregătit să ofere apă călătorilor.

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: