CFR - Benfica, spectacol istoric

CFR - Benfica, spectacol istoric

Ardelenii intalnesc asta-seara legendara formatie portugheza, intr-un meci de pomina pentru Cluj.

Echipa de fotbal CFR Cluj disputa diseara, de la ora 21.00, in direct la „Kanal D”, cel mai important „amical” din istoria sa de 100 de ani.

Adversara gruparii de pe Somes este celebra formatie portugheza Benfica Lisabona, cu care ardelenii au semnat un contract de parteneriat.

La Cluj, sarbatorirea centenarului clubului CFR a trecut in umbra toate celelalte activitati cotidiene ale localnicilor. Venirea Benficai Lisabona in oras a declansat o adevarata isterie. Nici faptul ca marea rivala, Universitatea Cluj, si-a prezentat si ea lotul ieri dupa-amiaza n-a mai impresionat pe nimeni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate ca au aterizat sub Feleac la cateva ore dupa miezul noptii de joi spre vineri, fotbalistii de la Benfica au fost asteptati de o armata de jurnalisti, dar nimeni in afara veteranului Rui Costa nu a vorbit. Portughezii s-au baricadat apoi in hotelul care le-a fost rezervat in centrul Clujului.

A venit Zoro

Doua dintre vedetele „ros-albilor”, atacantul Nuno Gomes si „inchizatorul” Petit, nu au facut deplasarea in Romania. Quim, Butt, Nelson, David Luiz, Luisao, Miguelito, Anderson, Sretenovici, Zoro, Victor, Manuel Fernandes, Katsouranis, Manu, Rui Costa,  Simao, Coentrao, Ribeiro, Mantorras, Bergessio, Cardozo si Yu Dabao sunt „vulturii” pe care romanii ii vor putea admira in aceasta seara pe gazonul stadionului din Cartierul Gruia.

Antrenorul clujenilor, Ioan Andone, si-a vazut linistit de program. Dupa ce, ieri-dimineata, tehnicianul si-a chemat elevii la antrenament, aseara i-a bagat pe acestia in cantonament, iar astazi, de la ora 9.00, urmeaza o alta sedinta de pregatire. Atacantul Ibe Zito Ogbonna va fi nevoit sa-si amane debutul la CFR. Nigerianul a suferit o accidentare la menisc.

Un star la Cluj

Eusebio: „Mi-a placut foarte mult Hagi” Ieri dupa-amiaza, la Cluj, a sosit si Eusebio, cel mai bun fotbalist portughez al tuturor timpurilor, care, in aceasta primavara, a fost la un pas de moarte, fiind nevoit sa suporte o interventie chirurgicala pe cord.

„Sper ca Benfica sa joace bine si sa castige, dar mai ales sa multumeasca publicul. Nu stiu nimic despre CFR, dar cunosc multi fotbalisti buni din vremea mea, cum ar fi Dobrin. Mi-a placut foarte mult si Hagi, un jucator extraordinar”.

SINCER

Amoreirinha: „Nu stiam nimic despre Romania” Adus de la Benfica Lisabona in aceasta vara, pentru un milion de euro, Daniel Amoreirinha este considerat unul dintre cei mai talentati jucatori portughezi ai noului val. Vedeta de la CFR Cluj nu a dorit sa dialogheze, pana acum, cu presa din Romania. A facut-o, in premiera, pentru „Evenimentul zilei”.

EVZ: De ce fugi de jurnalistii romani? Daniel Amoreirinha: Nu fug! E vorba de faptul ca sunt nou venit, nu cunosc limba si nu as vrea ca vorbele mele sa fie interpretate. Acestea sunt adevaratele motive pentru care am evitat pana acum presa din Romania.

Cum ti se pare Romania? Imi place foarte mult. Oamenii sunt calzi si deschisi. A fost o surpriza mai mult decat placuta, pentru ca, va spun sincer, nu stiam aproape nimic despre Romania inainte de a veni la Cluj.

Cunosteam doar cate ceva despre fotbalul din Romania. Acum, dupa cateva zile petrecute aici, la Cluj, pot spune ca nu speram sa fie asa bine. Este adevarat ca foarte mult a contat in acomodarea mea si faptul ca aici, la CFR, sunt multi portughezi.

E Romania un pas inapoi in cariera ta? Categoric, nu. Am venit la un club mare, care joaca in Europa. Sunt convins ca la Cluj voi evolua, voi creste in valoare. CFR reprezinta o mare oportunitate pentru mine si vreau sa profit de asta.

Iti pare rau ca nu ai ramas la Benfica?Imi pare rau ca nu am jucat mai mult pentru „vulturi”. Dar asta este viata. De altfel, meciul de maine (n.r. - azi) contra Benficai nu are pentru mine o semnificatie speciala. E doar un simplu joc. Poate un prilej de a-mi revedea prietenii. Pe Manu si pe ceilalti.

Cum sunt in particular Rui Costa si Nuno Gomes? Sunt oameni ca toti oamenii. Nu umbla cu nasul pe sus, sunt prietenosi si buni prieteni.