La Palatul Parlamentului, în biroul de președinte al Camerei Deputaților al lui Liviu Dragnea, au intrat aproximativ 30 de lideri social-democrați, despre care nu exista nicio îndoială că nu l-ar susține pe acesta. Acolo au ajuns și Dăncilă, Carmen Dan și Rovana Plumb.

Pe de altă parte și cu un etaj mai sus, cei trei semnatari ai scrisorii anti-Dragnea, Gabriela Firea, Adrian Țuțuianu și Paul Stănescu, s-au întâlnit cu Nicolae Bădălău, Marian Neacșu, Mihai Tudose, Robert Negoiță, Rodica Nasaar, Ioan Dîrzu și Gabriel Petrea. Aceștia au discutat mai mult de o oră înainte de începerea ședinței.

Primii care s-au îndreptat spre sala de ședință au fost cei din tabăra puciștilor. Gabriela Firea a declarat că declarat că miza CEx al PSD este excluderea a doi miniștri din Guvern, dar şi a ei, în urma atacurilor dure direcţionate spre preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea. În ceea ce priveşte cele două nume vizate de Dragnea în CEx, Firea a transmis înainte să intre la furtunosul eveniment că este vorba de Paul Stănescu și Tudorel Toader, care în opinia Primarului General al Capitalei l-ar fi deranjat în ultima perioadă pe Dragnea. Primarul general al Capitalei și-a menținut, pe tot timpul discursului, atât în fața presei, cât și în sală, tot ce a declarat la CEx-ul de la Neptun, dar și în scrisoare. Firea a subliniat că ei nu doresc să plece din PSD și că singura soluție pentru redresarea partidului este demisia lui Dragnea.

 

Înainte de a intra în ședința CEx, Liviu Dragnea a declarat că puciștii nu vor fi excluși din partid. „Nu se va întâmpla așa ceva, este exclus”, a spus președintele PSD. Reacția lui Liviu Dragnea arată că are situația sub control și că este convins că voturile în majoritate vor fi în favoarea lui. De altfel, același mesaj l-a transmis și Olguța Vasilescu. Aceasta a spus că nu va vota niciodată împotriva lui Paul Stănescu, deoarece îi este prieten. Mulți au interpretat asta ca fiind un semn că a trecut de partea puciștilor. De fapt, mesajul era că nu va vota pentru excluderea lui Paul Stăescu din partid după eșecul puciului.

Ședința CEx a început la 12:45. În acel moment telefoanele celor din interior nu au mai funcționat. Fie le-au fost luate, fie a existat un sistem de bruiaj. Ușile s-au închis cu cheia pe partea principală. Cei care au dorit să ajungă la toaletă, o puteau face prin spate, după ce „omul cu cheia” le deschidea ușa. Bărbații din PSD au ieșit mult mai des din sală decât femeile. Gabriela Firea a ieșit singură și a spus, foarte scurt, că și-a susținut poziția. Viorica Dăncilă a fost însoțită la toaletă de Rovana Plumb. Și vicepremierul Paul Stănescu a fost zgârcit în declarații. Punctul culminant a fost prima descindere a lui Dragnea, la toaletă, la ora 18:10. Nici el nu a declarat nimic. A spus doar: „va fi un vot”.

Cei mai vocali și răzvrătiți s-au dovedit a fi Cătălin Rădulescu și Robert Negoiță. După ce primarul sectorului 3 a fost singurul care i-a cerul, în ședință, demisia lui Dragnea, deputatul Cătălin Rădulescu a fost necruțător cu el. A amenințat că dă publicității fotografii compromițătoare, care ar demonstra că Negoiță își negociază cu procurorii dosarul de evaziune fiscală de 20 de milioane de euro.