Certificatul verde. Se schimbă modul de verificare pe telefon. Informații de la STS

Certificatul verde. Se schimbă modul de verificare pe telefon. Informații de la STS Sursa: Pixabay

O aplicație care funcționează și pe telefoanele cu sisteme adroid trebuie actualizată, pentru a putea funcționa cu rezultate corecte.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunțat că aplicaţia Check DCC, care permite verificarea certificatelor digitale UE COVID-19, trebuie actualizată.

„Vă informăm că este necesară actualizarea aplicaţiei Check DCC pe dispozitivele cu sisteme de operare Android, întrucât au fost realizate modificări la gateway-ul european. Actualizarea aplicaţiei a fost realizată de echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, iar noua versiune a fost publicată, în urmă cu puţin timp, în Google Play”, se arată în comunicatul STS.

Această aplicație este disponibilă şi pe dispozitivele cu sisteme de operare iOS, celebrele Iphone-uri, şi în versiunea web, la următorul link: https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Check DCC este o aplicație dezvoltatp de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, fiind singura aplicaţie oficială aprobată prin legislaţia naţională pentru verificarea certificatelor în România.

Aplicaţia Check DCC nu înregistrează şi nu reţine datele certificatelor verificate, prin scanarea codului QR de pe certificat fiind verificată autenticitatea şi îndeplinirea regulilor sanitare naţionale sau internaţionale a certificatelor europene COVID.

Certificatul verde COVID-19 va deveni realitate

Certificatul verde COVID-19 va fi reglementat printr-un act normativ. Alexandru Rafila a explicat că documentul este un instrument care poate ajuta la asigurarea sănătății populației. „Noi vom folosi certificatul în integralitatea lui, vor folosi şi testarea nu doar trecerea prin boală şi vaccinarea”, a precizat deputatul PSD propus la conducerea Ministerului Sănătății.

Introducerea certificatului verde va avea loc, de exemplu, la trei săptămâni de creștere a ratei de incidență. „Trebuie introdus într-un moment oportun”, a spus Alexandru Rafila. „Dacă vreţi să avem sărbători fericite, trebuie să ne protejăm vârstnicii din familie, să-i vaccinăm şi să avem sărbători liniştite”, a transmis fostul reprezentant al României la OMS.