Certificatul verde are un viitor indecis în România. Marcel Ciolacu recunoaște că nu s-a ajuns la un consens în coaliție

Certificatul verde are un viitor indecis în România. Marcel Ciolacu recunoaște că nu s-a ajuns la un consens în coaliție Sursa: Facebook

Marți seara, Marcel Ciolacu a vorbit despre impunerea certificatului verde la locul de muncă. Potrivit informațiilor oferite de acesta, nu există un consens în coaliție cu privire la obligativitatea vaccinului. Liderul PSD a adus în discuție și problemele din coaliție, susținând echipa actuală trebuie să reziste până în 2024.

Certificatul verde la locul de muncă are șanse minime să fie introdus. Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților, a explicat marți seara că nu există un consens în ceea ce privește obligativitatea vaccinării.

Potrivit informațiilor oferite de social-democrat, Alexandru Rafila a venit cu o nouă abordare cu privire la acest subiect. De multe ori ministrul Sănătății a propus introducerea certificatului verde doar în perioada în care rata de infectare înregistrează creșteri. Momentan nu există un consens în coaliție cu privire la introducerea certificatului verde la locul de muncă, precizează Marcel Ciolacu.

„Domnul ministru Rafila a venit cu o noua abordare, științifică, nu cu o abordare dură. O propunere legislativă, StopCovid, fundamentată științific, în momentul în care se mărește rata, ca să stopăm, mai ales la ATI. Nu s-a ajuns la forma cea mai bună, trebuie să vedem cât de constituțional este. Am vorbit și despre mijloacele de transport în comun, câte persoane pot merge, ca să nu fie înghesuială. Este evident că valul nu îl putem stopa. Nu cred că trebuie să punem presiune pe români, ca să se vaccineze. Sunt multe alte măsuri pe care le putem lua și preveni.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest moment nu am ajuns la un consens în coaliție pentru certificatul verde, nici cu obligarea medicilor de a se vaccina. Cred că e cam târziu să vii cu măsuri printr-un act legislativ. Nu știu când am mai avea timp să intervenim pentru acest val 5. Certificatul verde există. Sunt alte măsuri, nu cred că se va ajunge la lockdown.”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

„Această coaliţie trebuie să funcţioneze până în 2024”

Marcel Ciolacu a vorbit și despre neînțelegerile din coaliție, susținând că situația actuală a României nu permite jocuri politice. Coaliția actuală trebuie să reziste până în 2024, însă ne așteaptă ani plini de provocări.

„Am un partener în premier, care este un om de bună credinţă. Sunt ferm convins că vom respecta cu toţii cele pe care ni le-am asumat(...).

Nu sunt dispute majore între mine şi domnul Cîţu, avem viziuni diferite şi abordări diferite, dar eu nu cred că cineva îşi permite să distrugă această coaliţie ţinând cont de ce provocări au românii", a mai spus Ciolacu, adăugând că nu a avut consultări pe probleme de coaliţie cu preşedintele Klaus Iohannis.