Evenimentul Zilei > Politica > Politicianul surpriză care câștigă încrederea românilor. PNL – în fața triumfului nimicului. Ce spune poporul despre evoluția țării SONDAJ
Politicianul surpriză care câștigă încrederea românilor. PNL – în fața triumfului nimicului. Ce spune poporul despre evoluția țării SONDAJ

Politicianul surpriză care câștigă încrederea românilor. PNL – în fața triumfului nimicului. Ce spune poporul despre evoluția țării SONDAJ

Un sondaj realizat în perioada 17 – 22 decembrie 2021 face lumină asupra situației politice din România. Respondenții de la nivel național susțin în continuare că țara se îndreaptă într-o direcție greșită. Procentul cetățenilor care sunt de părere că poporul este dirijat într-un mod eronat nu este deloc neglijabil. Între timp, se pare că liberalii nu reușesc să recâștige încrederea cetățenilor.

În ce politician au cea mai multă încredere românii? Potrivit celui mai recent sondaj Sociopol, topul politicienilor este condus de senatoarea Gabriela Firea. 32% dintre respondenți au „foarte multă” și „destul de multă” încredere în social-democrată.

Câtă încredere au românii în premierul Nicolae Ciucă

Pe locul doi se află procurorul-șef european Laura Codruța Kovesi, cu un procent de încredere de 30%, urmată de președintele PSD, Marcel Ciolacu, care este susținut de 25% dintre respondenți. La nivel egal de încredere se află ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Șeful Guvernului, Nicolae Ciucă, a câștigat „foarte multă” și „destul de multă” încredere a 21% dintre români.

PNL mai scade în sondaje cu două procente 

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 33% dintre respondenții Sociopol ar sprijini partidul PSD, urmat de AUR, care ar avea parte de susținerea a 23% dintre cetățeni.

Pe de altă parte, PNL a mai scăzut cu câteva procente în sondaj. Liberalii ar fi votați de doar 15% dintre respondenții sondajului. Anterior, formațiunea politică avea parte de sprijinul a 17% dintre români.

Momentul adevărului. Ce spune poporul despre deciziile Guvernului

În altă ordine de idei, majoritatea românilor își mențin poziția cu privire la direcția în care se îndreaptă România. 74% din populația respondentă la sondajul citat spune că țara este condusă pe un drum greșit, în timp ce 19% susțin contrariul.

Sondajul Sociopol a fost realizat în baza răspunsurilor oferite de 1.001 persoane, în perioada 17 – 22 decembrie 2021. Interviurile au fost luate telefonic. Sondajul prezintă o marjă de eroarea maximă de eşantionare de +/- 3.2% , la un nivel de încredere de 95%.