"Considerăm că această soluţie firească a instanţei va înlătura definitiv orice speculaţie referitoare la presupusa încălcare a legislaţiei concurenţei de LPF prin modalitatea de valorificare a drepturilor media implementată începand cu sezonul 2014-2015. De asemenea, este important să subliniem discrepanţa evidentă dintre poziţia RCS-RDS SA, care şi-a declarat pe toată durata litigiului INTERESUL pentru preluarea dreptului de transmitere a meciurilor din Liga I şi poziţia de facto a aceleiaşi companii, diametral opusă, întrucât RCS-RDS SA refuză în continuare să negocieze cu partenerul LPF, Intel Sky Broadcast LTD, preluarea acestor drepturi", se menţionează pe site-ul LPF.

Altfel, LPF i-a recomandat companiei de cablu să ajungă la o înţelegere cu societatea Intel Sky Broadcast, deţinătoarea drepturilor TV, pentru ca abonaţii săi să poată viziona din nou partidele din primul eşalon. 

"De aceea, reiteram rugămintea noastră ca RCS-RDS SA să contacteze cat mai repede reprezentanţii Intel Sky Broadcast, astfel încât abonaţii RCS-RDS SA să primească, din nou, Liga 1 în casele lor. Totodată, subliniem că demersurile şicanatorii şi total nefondate, precum acţiunea în justitie intentată de RCS-RDS SA, nu sunt de natură să conducă la atingerea dezideratului declarat nu o dată de RCS-RDS SA şi implicit nici nu servesc în vreun fel intereselor abonaţilor acestei companii, obişnuiţi cu meciurile de fotbal ale Ligii 1, în ultimii ani", mai informează LPF.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie, parafarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Potrivit contractului, LPF va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.