Cercetătorii au descoperit cum pot identifica virusul Covid-19 în spațiile închise

Cercetătorii au descoperit cum pot identifica virusul Covid-19 în spațiile închiseSursa: Pixabay

Cercetătorii de la Yale au dezvoltat un dispozitiv purtabil care ar putea ajuta la detectarea virusului Covid-19. Potrivit unui studiu realizat de o echipă de la Școala de Sănătate Publică Yale, dispozitivul cu clips este capabil să capteze niveluri scăzute de virus în aer, permițând astfel utilizatorilor să știe că au fost expuși la virus înainte.

Identificarea virusului

Dispozitivul funcționează prin preluarea aerosolilor încărcați cu viruși care sunt apoi depuși pe o suprafață chimică, cu clema capabilă să detecteze niveluri de Covid-19 „cu mult sub doza infecțioasă estimată a SARS-CoV-2”. Dispozitivul este menit să ajute să alerteze persoanele care ar fi putut fi expuse la virus, astfel încât să le permită fie să fie în carantină, fie să fie testate, chiar dacă persoana infectată cu care intră în contact nu știe că are virusul.

Cunoscute sub numele de „eșantionare pasive”, clipsurile au fost date unui grup de rezidenți din Connecticut pentru a le purta în timpul vieții de zi cu zi. Printre rezidenți, clipsurile au detectat urme ale virusului pe 8% dintre ei, în special în timp ce luau masa în restaurante.

„Descoperirile noastre demonstrează că eșantionările bazate pe PDMS pot servi ca instrument de evaluare a expunerii în medii cu risc ridicat și oferă căi pentru detectarea precoce a potențialelor cazuri și îndrumări privind protocoalele de control ale infecțiilor specifice locului”, au scris cercetătorii despre descoperirile lor, care au fost publicate săptămâna trecută.

Dispozitive pentru lucrătorii din zone cu risc ridicat

Ei au adăugat că aceste clipsuri ar fi o alternativă cu costuri reduse la alte metode de detectare a expunerii la virus și ar putea fi implementate în locuri, cum ar fi spitale și alte servicii din prima linie. „Clipsurile sunt ușor de utilizat, non-invazive și cu costuri reduse”, a spus Krystal Godri Pollitt, profesor asistent de epidemiologie la Yale, care a fost implicat în studiu.

„Aceste caracteristici facilitează extinderea acestui tip de monitorizare a expunerii la Covid-19 și alți viruși, astfel încât clipsurile să poată fi puse la dispoziție pentru lucrătorii din zone cu risc ridicat, cum ar fi restaurantele, domeniul sănătății și profesorii.”

Alte dispozitive care îndeplinesc funcții similare, includ ViraWarn – un dispozitiv în stil detector de fum care poate capta urme de Covid-19 – care a devenit primul produs lansat publicului pentru a detecta particulele de Covid-19 din aer, potrivit Uniland News.

Ne puteți urmări și pe Google News