Evenimentul ZileiActualitateBomba anului despre Pfizer! Anunțul a venit în miez de noapte: Trebuie să fim pregătiți

Bomba anului despre Pfizer! Anunțul a venit în miez de noapte: Trebuie să fim pregătiți

Bomba anului despre Pfizer! Anunțul a venit în miez de noapte: Trebuie să fim pregătiți
Uniunea Europeană cere miniștrilor din Sănătate să se pregătească pentru cea de-a patra doză de vaccin. Cu toate acestea, EMA a declarat în urmă cu doar câteva zile faptul că are îndoieli în ceea ce privește administrarea unei a patra doze pentru întreaga populație. Aceștia susțin că o nouă doză ar fi utilă în cazul persoanelor imunocompromise.

Vineri după-amiaza, Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate a vorbit despre cea de-a patra doză de vaccin. Specialistul a transmis tuturor miniștrilor ai Sănătății din cadru Uniunii europene să se pregătească pentru administrarea unei a patra doze a vaccinului anti-COVID, în cazul în care datele vor arăta că el este necesar, relatează Reuters.

Comisarul european a făcut anunțul în cadrul unei videoconferințe convocate de guvernul francez, care deține președinția rotativă a UE. Discuția a avut ca scop necesitatea unei a patra doze de imunizare, însă și vaccinurile adaptate fiecărei tulpini ale COVID-19.

„Dacă vedem date care sunt concludente cu privire la necesitatea unei a patra doze, trebuie să fim pregătiți să acționăm”, le-a spus Stella Kyriakides miniștrilor sănătății din statele membre ale UE în timpul unei videoconferințe ce a avut loc vineri.

Deși vorbim despre o a patra doză de vaccinare, încă avem persoane care refuză imunizarea. Stella Kyriakides susține că un sfert din populația UE este nevaccinată, iar acest lucru trebuie să fie în continuare o prioritatea pentru autorități.

Israel este prima țară care a început imunizarea cu cea de-a patra doză de vaccin anti-COVID. Germania și Ungaria au demarat și ele campanii, însă autoritățile germane anunță că doza a patra va fi disponibilă doar pentru persoanele vulnerabile.

EMA are îndoieli cu privire la a patra doză de vaccin

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) are îndoieli în ceea ce privește această nouă doză de vaccin, susținând că ea ar putea fi benefică doar persoanelor imunocompromise. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe date pentru a se ajunge la o concluzie finală în ceea ce privește a patra doză de vaccin, a precizat EMA în urmă cu doar câteva zile.

EMA consideră că „este tot mai evidentă necesitatea” administrării dozelor booster pentru a extinde protecția vaccinurilor împotriva COVID-19. Punctul de vedere al acestora a fost prezentat într-un raport care arată concluziile unei întâlniri între agențiile de reglementare a medicamentelor în diferite regiuni, coprezidată de EMA și de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a SUA (FDA).

Prin acest document, agențiile au făcut apel la „dezvoltarea unei strategii pe termen lung” privind tipurile de vaccin necesare pentru a gestiona pe viitor infecţia COVID-19.

„Analizând posibilele focalizări ale vaccinării împotriva Omicron şi altor variante ale virusului, participanţii la întâlnire au convenit că, administrarea unor doze multiple booster în intervale scurte de timp, nu este o focalizare sustenabilă pe termen lung”, se arată în comunicat.


Accesează: