Evenimentul Zilei > International > Cercetătorii americani au dat lovitura. Invenția care a șocat lumea
Cercetătorii americani au dat lovitura. Invenția care a șocat lumea

Cercetătorii americani au dat lovitura. Invenția care a șocat lumea

Cercetătorii americani au construit un robot care are mișcări asematoare unei feline, el putându-se mișca fără să fie conectat la cabluri

Tehnologia a făcut un pas uriaș în domeniul roboticii. Inginerii de la MIT au creat un nou tip de robot, numit mini-ghepard, care are un comportament asemănător cu al oamenilor. Roboții aleargă, se rostogolesc și se pot juca cu o minge, nefiind exclus ca în viitor să fie folosiți în situații de urgență , informează CNN.

Roboții mini-gheparzi au fost fabricaţi la laboratorul de biomimetică de la MIT, fiind  roboţi patrupezi  care sunt alimentaţi cu ajutorul unui număr de 12 motoare.

Roboții sunt de mărimea unui câine de rasă  Boston terrier, având mișcări asemănătoare unui câine, ei putând să se joace cu o minge și să alerge fără ajutorul cablurilor, fiind ghidaţi cu ajutorul unei manete de către cercetători.

Unul dintre hobby-urile mele este să privesc filmuleţe cu gheparzi pe Youtube”,  a declarat Sangbae Kim, profesior asociat la MIT.

Sangbae Kim i-a provocat pe doi studenţi ai săi, Ben Katz şi Jared di Carlo, să construiască un robot care să se deplaseze  asemănător unei feline din Africa.Echipa de cercetători a construit zece ani mai târziu  trei modele  ale robotului-ghepard mare, în afara celor trei mini-gheparzi.

Gheparzii robotizaţi aleargă cu doar 15 kilometri pe oră, față de felinele reale care ating chiar și viteză de 120 km pe oră,  dar posedă „inteligenţă fizică”.

Oamenii nu realizează cât de dificil este să-ţi menţii echilibrul”, a explicat Kim.  Robotul trebuie să ia 30 de decizii pe secundă pentru a se menține pe picioare , ei putând fi folosiți în curând la livrări, la ajutorarea bătrânilor sau la serviciile de urgenţă.

Echipa de cercetători dezvoltă în continuare  micii roboţi , dorind să adauge  camere pentru ca roboţii să se poată deplasa fără ajutorul unui operator.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: