Evenimentul Zilei > Social > O echipă de cercetători recomandă întârzierea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer-BioNTech
O echipă de cercetători recomandă întârzierea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer-BioNTech

O echipă de cercetători recomandă întârzierea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer-BioNTech

O echipă de cercetători susțin că au ajuns la o concluzie importantă privind administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech. Cercetătorii au cerut miercuri să amâne administrarea celei de-a doua doze. Echipa de cercetători susține că eficacitatea primei doze Pfizer este de 92,6%.

O echipă de cercetători cere guvernelor amânarea administrării celei de-a doua doze Pfizer-BioNTech

O echipă de cercetători a cerut miercuri guvernelor să amâne administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID19 dezvoltat de Pfizer, despre care ei afirmă că are o eficacitate de 92,6% după prima doză, a relatat joi Reuters .

Cercetătorii canadieni Danuta Skowronski şi Gaston De Serres au declarat că descoperirile lor derivă din documentele Pfizer transmise Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA.

Constatările acestor cercetători au fost, de asemenea, similare cu eficacitatea de 92,1% a primei doze raportate pentru vaccinul Moderna, au afirmat Skowronski şi De Serres în scrisoarea lor publicată în The New England Journal of Medicine.

Cercetătorii avertizează că ar putea exista o incertitudine cu privire la durata protecţiei oferite de o singură doză. Ei au spus că administrarea celei de-a doua doze la o lună după prima a oferit „puţine beneficii pe termen scurt”.

”În situația deficitului actual de vaccinuri anti-COVID-19 – este o chestiune de securitate națională”, susțin cercetătorii

„Având în vedere deficitul actual de vaccinuri, amânarea administrării celei de-a doua doze este o chestiune de securitate naţională care, dacă este ignorată, va conduce cu siguranţă la mii de spitalizări şi decese asociate COVID-19 în această iarnă în Statele Unite”, au avertizat autorii materialului științific.

În răspunsul său, Pfizer a declarat că schemele de vaccinare alternative nu au fost încă evaluate şi că decizia de a face acest lucru revine autorităţilor sanitare.

”Este esențial ca autoritățile sanitare să monitorizeze schemele de vaccinare”, consideră Pfizer

„Pfizer consideră că este esenţial ca autorităţile sanitare să monitorizeze schemele de vaccinare alternative pentru a se asigura că vaccinurile asigură maximum de protecţie posibilă”, a afirmat compania.

În situația în care analiza echipei de cercetători va fi percepută favorabil, campaniile de vaccinare vor putea să se desfășoare mai rapid. În lumina noilor experiențe și constatări, COVID-19 va putea fi mai bine combătut și prevenit la nivel internațional, în ciuda variantelor noi mai ăpuțin cunoscute. Cercetătorii așteaptă să poată da un verdict sigur în privința duratei pe care o oferă vaccinul asupra organismului uman împotriva COVID-19.