Evenimentul Zilei > Actualitate > CERCETAT pentru TRAFIC de droguri, Giani Kiriţă îşi dezvăluie legăturile PERICULOASE cu INTERLOPI!
CERCETAT pentru TRAFIC de droguri, Giani Kiriţă îşi dezvăluie legăturile PERICULOASE cu INTERLOPI!

CERCETAT pentru TRAFIC de droguri, Giani Kiriţă îşi dezvăluie legăturile PERICULOASE cu INTERLOPI!

În noiembrie 2011, Sasu (care, de-a lungul anilor, şi-a schimbat oficial numele din Adrian Florin Rotar în Adrian Florin Judele şi, ulterior, în Adrian Florin Nicola, doar pentru a-şi ”curăţa” cazierul) a primit o condamnare de 17 ani de închisoare după ce în 2007 şi-a înjunghiat mortal un rival.

El mai avea însă şi o altă condamnare de 6 ani pentru trafic de persoane. În 2015, ”călăul” Sasu a fost eliberat condiţionat, iar Giani Kiriţă i-a devenit unul dintre tovarăşii fideli de chefuri, informează Cancan.ro

Dovadă sunt şi numeroasele fotografii pe care cei doi le-au postat împreună pe conturile lor de Facebook cu menţiunea (uzitată de fiecare dată)… ”Bestiile Româniile”! Coincidenţă sau nu, în acelaşi timp cu apariţia primului articol din CANCAN.ro despre Giani Kiriţă, Adrian Sasu a zburat în Germania. Acolo, clanul Tâmplaru (din care provine şi Sasu) are mai multe ”afaceri”. Potrivit surselor noastre este alertă mare în rândurile membrilor clanului căci nu se ştie cât cunoştea Giani despre afacerile lor şi ce expunere au dacă ”Ion Popescu” a scris sau chiar a purtat tehnică pe el la diferite discuţii…

Multă vreme, membrii clanului Tâmplaru au ”operat” în Spania, sub aripa temutului Clămparu (CITEŞTE AICI DETALII), dar odată cu arestarea acestuia şi repatrierea în România, locotenenţii lui ”Cap de Porc” s-au mutat pe ”piaţa” prostituţiei din Dubai şi pe cea a drogurilor din Germania, potrivit unor surse poliţieneşti. Pe holurile DIICOT se vorbeşte că membrii clanului Tâmplaru au fost monitorizaţi în ultimii ani şi că există probe clare că ar fi introdus cantităţi de stupefiante pe filiera Germania-România.

Practic, reţeaua s-a reorganizat pe modelul ”Cosa Nostra”, imediat după ce şi-a pierdut liderul, pe fiorosul Clămparu. Prieten la cataramă cu Sasu (aşa cum am arătat mai sus), Giani ”Ion Popescu” Kiriţă are însă şi alte legături în lumea interlopă şi nu doar la Sibiu, ci şi în Capitală. Unul dintre amicii lui este Spadafora – un ”greu” din clanul Sportivilor (care controlează cel puţin zona de sud a Bucureştilor). Azi, Spadafora este şi el extrem de suspicios.

Ca şi cu Adrian Sasu, Kiriţă şi-a etalat prietenia cu ”Spady” pe pagina lui de Facebook. Numele lui Spadafora a apărut în 2013 într-o celebră stenogramă în care Radu Roşca (considerat capul ”Sportivilor”) punea la cale un război în toată regula cu Nuţu şi Sile Cămătaru. Atunci, Roşca îl pomenea pe Spadafora ca fiind unul dintre oamenii lui de încredere. De altfel, în multe alte imagini, fostul căpitan al lui Dinamo apare în preajma unor personaje cu un trecut super periculos. Printre aceştia, l-am regăsit şi pe Adorjan Laszlo, clujeanul acuzat de trafic de droguri de mare risc, mai exact de mefedronă (substanţă cunoscută sub denumirea de ”sare de baie”).

De altfel, Adorjan a fost condamnat în 2000 la închisoare şi pentru jefuirea unei case de schimb valutar. În contextul în care s-a descoperit acum că Giani Kiriţă s-a pus la dispoziţia ofiţerilor de la ”Crimă Organizată” şi ar fi scris mai multe denunţuri, ba chiar a purtat pe el tehnică de interceptare, mulţi dintre tovarăşii lui par că au făcut pasul înapoi. Ei se tem ca printre dosarele constituite la DIICOT pe baza denunţurilor lui ”Ion Popescu”, să nu fie şi fapte despre care fostul fotbalist a luat la cunoştinţă involuntar sau nu.