Fostul cameraman de la Antena 3 scrie pe blogul personal cum în cască i s-au transmis indicații despre ce poate și ce nu poate să filmeze la protestele din iarna lui 2012.

Vă povestesc o întâmplare ce am trăit-o pe pielea mea, în perioada în care lucram ca operator la trustul Intact. Trei luni, atât a durat romanţa, suficient pentru mine cât să nu-mi doresc mai mult. Era în perioada protestelor din ianuarie 2012, când am fost trimis să filmez în Piaţa Universităţii, în mijlocul evenimentelor. Eu lucram în mod normal ca operator pe platou, însă din lipsă de oameni, am ajuns, vrând-nevrând, în Piaţă. 

Asta nu a fost o problemă pentru mine, ba chiar m-am bucurat de noua provocare de a mă infiltra printre protestatari, cu o cameră mare în spate şi cu un cablu lung după mine.

Până când, în timp ce filmam eu un banner frumos pe care scria “PDL & USL aceeaşi mizerie”, am primit mesajul în cască: “Nu mai filma bannere împotriva USL-ului, pentru că nu putem da aşa ceva post. Tocmai ni s-a transmis de la studio“.

Scurt, fără explicaţii, protestul de atunci împotriva clasei politice a fost prezentat elegant drept un protest împotriva lui Traian Băsescu.
Iar atunci mi-am dat seama că eu nu pot să cobor la nivelul lor…

Vlad Ilaș mai atrage atenția și asupra faptului că instigarea la ură și violență, manipularea și minciunile postului nu vor fi uitate prea curând.

Pentru că aţi introdus termenul de “băsist”, iar toţi cei care sunt împotriva voastră sunt imediat catalogaţi astfel şi aruncaţi în oala cu lături. Pentru că instigaţi la ură şi violenţă în repetate rânduri.
Pentru că sunteţi manipulatori şi mincinoşi, pentru că prezentaţi adevăruri trunchiate şi lucruri scoase din context.
Pentru că vă folosiţi de oameni bătrâni în urmărirea scopului vostru.
Pentru că aţi împărţit ţara asta în două, n-o să fiţi iertaţi niciodată!.

El nu este singurul fost angajat al trustului Intact care scoate la iveală detalii din ”bucătăria” postului. Jurnalistul Stelian Negrea a publicat o serie de documente prin care acuză o "şmecherie" a lui Dan Voiculescu privind clădirile în care funcţionează televiziunile din trustul Intact. "Vedetele Antenei 3 s-au plâns în mod repetat de un aşa zis abuz al statului care le-ar confisca sediul, în care operează, fără să menţioneze că postul tv nu este proprietar pe respectivele clădiri ci doar chiriaş iar adevăratul proprietar este implicat în dosarul ICA în care Voiculescu Dan a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani", spune Negrea. DETALII AICI.