De asemenea, raportul GRECO a preluat propaganda asociaţiilor activiste ale magistraţilor ignorand argumentele mult mai solide ale entităţilor profesionale reprezentative, precum AMR, UNJR şi APR.

În acest context, Lumea Justiţiei precizează că în raportul GRECO, Grupul de State Împotriva Corupţiei recunoaşte că SIIJ a trecut deja de filtrul Curţii Constituţionale a României.

Totodată, Centrul pentru Resurse Juridice consideră că Serviciul de combatere a corupţiei din justiţie din cadrul DNA nu a fost atât de transparent precum Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, secţie căreia #rezistenţii din magistratură şi din stradă îi cer insistent desfiinţarea.

În plus, GRECO uită să menţioneze cele 3.000 de dosare pe care Direcţia Naţională Anticorupţie li le-a deschis din oficiu unor magistraţi (inclusiv cu privire la soluţiile adoptate de aceştia) şi le-a ţinut la sertar ani în şir, mai arată CRJ, care invocă în acest sens raportul Inspecţiei Judiciare pe care Lumea Justitiei vi l-a prezentat în serialul „Magistratura sub cizma DNA”, potrivit www.luju.ro