Evenimentul Zilei > Social > Centrul comercial Dragonul Roșu sare în ajutor pentru refugiații chinezi din Ucraina. Oferă cazare și masă pentru aceștia
Centrul comercial Dragonul Roșu sare în ajutor pentru refugiații chinezi din Ucraina. Oferă cazare și masă pentru aceștia

Centrul comercial Dragonul Roșu sare în ajutor pentru refugiații chinezi din Ucraina. Oferă cazare și masă pentru aceștia

Centrul comercial Dragonu Roșu a anunțat că oferă orice ajutor este nevoie pentru refugiații chinezi din Ucraina. Reprezentanții Centrului comercial au anunțat că vor trimite zilnic și ajutoare umanitare pentru refugiați.

Niro Investment Group, companie care deține centrul comercial susține refugiații chinezi care au venit pe teritoriul României în urma conflictelor militare din Ucraina. Pentru cât timp va fi nevoie, compania va asigura cazarea și masa celor care au fost nevoiți să-și părăsească țara.

Compania colaborează îndeaproape cu Ambasada Republicii Populare Chineze în România și a mobilizat si traducători și voluntari din cadrul Centrului comercial și logistic Dragonul Roșu unde activează cea mai mare comunitate chineză din sud-estul Europei.

„Este în puterea noastră atât colectivă cât și individuală să îi ajutăm pe cei care fug din calea războiului și să fim alături de ei în aceste momente dificile. Niro are infrastructura și capacitatea de a ajuta concretrefugiații chinezi din Ucraina cu masă, cazare, transport și orice alt tip de ajutor necesar. Mai mult decât atât, la Dragonul Roșu activează cea mai mare comunitate chineză din sud estul Europei și întotdeauna a existat un puternic sentiment de solidaritate și susținere socială în situații critice“, a declarat Cătălin Dragotă, director general Dragonul Roșu, parte a Niro Investment Group.

Povește impresionante

Reprezentanții companiei spun că au fost impresionați de poveștile oamenilor care au stat zile întregi pe drumuri până să ajungă în țara noastră.

„Au ajuns deja în România o parte dintre refugiați – este copleșitor să vezi atât de multe familii tinere și numeroși copii care au stat  pe drumuri zile întregi, în condiții dificile. Ne-a impresionat în mod special o mamă  însărcinată care mai are deja o pereche de gemeni bebeluși. Românii sunt solidari cu drama refugiaților și acum este poate cel mai bun moment ca să arătăm ce poate face o comunitate unită“, a mai declarat Cătălin Dragotă.

Donații pentru refugiați

La parterul clădirii Megashop din centrul comercial și logistic Dragonul Roșu, oamenii pot face donații pentru cetățenii din Ucraina. Ajutoarele care vor fi direcționate prin Crucea Roșie Ilfov includ: masă caldă, haine, încălțăminte, paturi și lenjerii, cuptoare cu microunde, fierbătoare, produse de igienă și sanitare, apă, alimente neperisabile, inclusiv hrană pentru bebeluși și pentru animalele de companie. Centrul comercial și logistic Dragonul Roșu va încerca să ajute fiecare om care și-a părăsit țara din cauza războiului.